Λιμάνι Πάτρας: Πλώρη για...Βενετία από τις 4 Ιουνίου με το νέο πλοίο «VENEZIA» της εταιρείας Grimaldi με δύο δρομολόγια την εβδομάδα

 

Μεγαλώνει ο «στόλος» του Ομίλου Grimaldi στο λιμάνι της Πάτρας καθώς ένα νέο σύγχρονο πλοίο προστίθεται στο δυναμικό της ενισχύοντας τη γραμμή Πάτρας – Βενετίας μέσω Ηγουμενίτσας. 

Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση που πιστοποιεί την εμπιστοσύνη του Ομίλου Grimaldi στις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού της Πάτρας. 

Το πλοίο «VENEZIA» (Ro-Ro/Passenger Ship) χωρητικότητας 1.500 επιβατών, 130 φορτηγών οχημάτων και 300 επιβατικών Ι.Χ., το οποίο έχει ναυπηγηθεί το 2004 με σημαία Italy, με ολικό μήκος 186.36 μέτρα και πλάτος 25.6 μέτρα, το οποίο θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με το λιμάνι της Βενετίας. 

Η έναρξη των δρομολογίων θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουνίου από το λιμάνι της Πάτρας, όπως αναφέρει στην «Γ» ο ναυτιλιακός πράκτορας του ομίλου Grimaldi στην Πάτρα Αντώνης Κουνάβης. 

Τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από το λιμάνι της Πάτρας, ενώ και κάθε Τετάρτη και Σάββατο από το λιμάνι της Βενετίας. 

Πλέον, με το νέο απόκτημα ο Όμιλος Grimaldi αποδεικνύεται κυρίαρχος στο λιμάνι της Πάτρας με έξι πλοία της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την επόμενη ημέρα στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας ενόψει της αξιοποίησής του, είτε με παραχώρηση είτε με ιδιωτικοποίηση όπως αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση. 

Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου Εμανουέλε Γκριμάλντι έχει ήδη εκφράσει την βούλησή του για επενδυτικό ενδιαφέρον του ομίλου για νέες εξαγορές τόσο στην ελληνική ακτοπλοΐα όσο και στο ελληνικό λιμενικό σύστημα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στην αξιοποίηση λιμανιών. 

Από το 2008 ο Ομιλος έχουμε επενδύσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, σηματοδοτώντας εμμέσως πλην σαφώς την ετοιμότητά του να αξιοποιήσει οποιοδήποτε άνοιγμα για μεγέθυνση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. 

Στην Αδριατική 

Ο όμιλος Grimaldi δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοϊα μέσω της θυγατρικής του, Minoan Lines, της κορυφαίας ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας και στην Αδριατική μέσω της Grimaldi Lines. 

Tα πλοία του ιταλικού ομίλου έχουν μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα επιβατών και κυρίως φορτηγών πλοίων που κάνουν και τους τζίρους. Ο ιταλικός όμιλος έχει δρομολογημένα τα πλοία «Cruise Olympia» και «Cruise Europa» με μεταφορική ικανότητα 170 φορτηγών και 3.000 επιβατών το καθένα στη γραμμή της Ανκόνα. 

Στη γραμμή Πάτρα-Βενετία έχει δύο οχηματαγωγά με μεταφορική ικανότητα 240 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων. Πρόκειται για τα «Eurocargo Livorno» και «Eurocargo Alexandria». Στη γραμμή Πάτρα-Πρίντεζι έχει το «Florenzia» και στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι το «Corfu». 

Πρωτοπόρος παγκοσμίως 

Ο όμιλος Grimaldi από το 2018 έχει ήδη προσθέσει στον στόλο του οικολογικά πλοία μεταφοράς επιβατών, αυτοκινήτων και φορτηγών οχημάτων, τα οποία θα παραδοθούν το 2020. 

Τα 12 οικολογικά πλοία θα μειώσουν στο μηδέν την εκπομπή ρύπων όταν βρίσκονται στα λιμάνια και κατά 35% όταν ταξιδεύουν. Και αυτό χάρη στη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου. Θα είναι πρωτοπόρα στην παγκόσμια ναυτιλία τόσο λόγω του μεγέθους τους όσο και χάρη στην υψηλή τεχνολογία τους. 

Μέλημα του Ομίλου είναι να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στον τομέα των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων με ταχύτατη και άψογη εξυπηρέτηση των πελατών, τόσο στην διακίνηση επιβατών όσο και στην διακίνηση φορτίων.

 

Διαβάστε επίσης