Κορονοϊός - Πάτρα: Άνοιξε στο σύνολό της η αγορά - Πολύς κόσμος στα καταστήματα μετά την "καραντίνα" - Μεγάλη η κίνηση σε ένδυση - υπόδηση! ΦΩΤΟ

 

Άνοιξε στο σύνολό της σχεδόν η αγορά της Πάτρας, σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου μετά την καραντίνα των 40 περίπου ημερών που αφορούσε τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Όπως μας μεταφέρουν στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, η αγορά άνοιξε με τα απαραίτητα μέτρα να έχουν ληφθεί από όλους τους επαγγελματίες. Στο μεταξύ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι περίπου 10% θα παραμείνει κλειστό λόγω των οικονομικών επιπτώσεων των μέτρων, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτά τα συμπεράσματα. Επίσης και οι εμποροϋπάλληλοι βρίσκονται από το πρωί στο πόστο τους όπως μας ενημερώνει ο συνδικαλιστής Σάββας Τζάκης. "Υπάρχει και ένα ποσοστό που παραμένει σε αναστολή, όμως αυτό γίνεται κυρίως για χωροταξικούς λόγους, καταλαβαίνετε να μη συνωστίζονται εργαζόμενοι και πελάτες στον επαγγελματικό χώρο και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Από εκεί και πέρα όλα προς το παρον λειτουργούν ομαλά και φυσικά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και πάντα δίπλα στους εργαζόμενους", σημείωσε ο κ. Τζάκης.

Η συνολική εικόνα της αγοράς σήμερα στην Πάτρα, που βγήκε από την καραντίνα, δείχνει μεγάλη διάθεση των καταναλωτών να ψωνίσουν. Ο κόσμος που κυκλοφορεί στο κέντρο πολύς και τα μαγαζιά - κυρίως ένδυση και υπόδηση - γεμάτα. Οι ουρές που σχηματίζονται ωστόσο, έξω από μερικά, σχετίζονται και με τα μέτρα προστασίας, που απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό καταναλωτών μέσα στο κατάστημα. Παράλληλα, ο καιρός βοήθησε ενώ και το γεγονός ότι ακόμη τα σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια) είναι κλειστά, βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην αγορά.  

Διαβάστε επίσης