Νησιώτης κατέφυγε στο ΣτΕ για την απαγόρευση που επιβλήθηκε στο κολύμπι και σε θαλάσσιες δραστηριότητες

 

Στο  Συμβούλιο της Επικρατείας κατέφυγε για να επιτραπούν το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και οι υπόλοιπες θαλάσσιες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και η χρήση σκαφών αναψυχής, κάτοικος νησιού που διαμαρτύρεται για την απαγόρευση που επιβλήθηκε.  Για το λόγο αυτό,  ζητεί να ακυρωθεί  ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπ΄ αριθμ. 2131.1/20719/30.3.2020 απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία μπήκε «μπλόκο» το διάστημα αυτό και στις εν λόγω θαλάσσιες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις  του Συντάγματος που αφορούν μεταξύ άλλων  την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος),  και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων(άρθρο 25 του Συντάγματος).

Επίσης με την προσφυγή αμφισβητείται η πρακτική αξία του μέτρου, καθώς όπως αναφέρεται, ο εν περιορισμός του θαλάσσιου μπάνιου δεν είναι ούτε πρόσφορος, ούτε αναγκαίος, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με το  νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας,  όπως δεν μπορεί να είναι νόμιμος κάθε   περιορισμός της ατομικής σωματικής άσκησης, με τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί  στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, η πρόεδρος του οποίου θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία της σχετικής συζήτησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ