Αχαΐα: Καθολική απαγόρευση κυνηγιού στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς

Μετά την επίθεση σε οικολόγους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με υπουργική απόφαση απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων, για 2 έτη, στη Λιμνοθάλασσα Κoτυχίου του Δάσους της Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής, ως Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων.

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 20 Ιουλίου και τόσο ο Φορέας Διαχείρισης όσο και οι τοπικές Οικολογικές Οργανώσεις, ελπίζουν πως, εξ αφορμής και των τελευταίων συμβάντων με αποκορύφωμα τη μαφιόζικη επίθεση στον εθελοντή της ΟΙΚΙΠΑ και μέλος της Ορνιθολογικής Κυρ. Γαλάνη, πως αυτή θα φροντίσουν όλοι, επιτέλους, να είναι εφαρμοστέα και στην πράξη, δηλαδή από όλους τους εμπλεκόμενους των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών και υπεύθυνους εποπτεύοντες, όπως η περιφέρεια, ο δήμος και το δασαρχείο κι έτσι να εκλείψουν τα φαινόμενα της λαθροθηρίας, που τόσα χρόνια κάποιοι αλωνίζουν, λεηλατώντας έναν από τους ποιο σημαντικούς υδροβιότοπους-οικότοπους στην Ελλάδα!

Σημαντικό είναι ότι οι πολίτες οφείλουν να συνδράμουν, καταγγέλλοντας και πιέζοντας τις υπηρεσίες για την τήρηση της νομοθεσίας και τον έλεγχο, ώστε να απομονωθούν οι εγκληματικές παρανομίες και να λογοδοτήσουν οι παράνομοι στον περιβαλλοντικό «παράδεισο» της χώρας Αχαΐας.

Οπως έλεγαν οικολόγοι στην «Π», «έχουμε όλοι καθήκον να δρούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων». Αλλωστε είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς που εγκληματούν εις βάρος της φύσης και οφείλουν να λογοδοτήσουν και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: Εφημεριδα "Πελοπόννησος"
 

Διαβάστε επίσης