Δέκα κινηματογραφικές ταινίες που σας προτείνουμε να δείτε


Αυτές τις μέρες όπου μικροί και μεγάλοι δεν ξέρουν πως να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, σας προτείνουμε μερικές ταινίες που σίγουρα θα σας διασκεδάσουν.

1. Shoplifters (Κλέφτες καταστημάτων) 2018/ σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Εντα, έγκλημα, δράμα/ Μια τετραμελής οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων βρίσκει στο δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι, του οποίου αναλαμβάνει τη φροντίδα.

 

 

2. Lady Bird 2017/ σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ, κατηγορία : δράμα,κωμωδία /Μια τρυφερή, πικρή, αστεία, ειλικρινής ιστορία ενηλικίωσης που δεν βλέπεις απλώς, αλλά ζεις. Πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για τη Σίρσα Ρόναν.

 

 

3. The Florida project 2017 / σκηνοθεσία Σον Μπέικερ, κατηγορία : δράμα, κωμωδία / Στη σκιά του μαγικού βασιλείου της Ντίσνεϊλαντ μια παρέα πιτσιρικάδων, μελών αυτοσχέδιων οικογενειών, αναστατώνει καθημερινά με σκανταλιές τους ενοίκους ενός φθηνού μοτέλ, σκορπίζοντας χρώμα στις μουντές ζωές τους.

 

 

4. Whiplash (χωρίς μέτρο) 2014 / Σκηνοθεσία Νταμιέν Σαζέλ, κατηγορία : δραματική /Ο Άντριου Νίμαν είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Τέρενς Φλέτσερ, ένας από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς και τελειομανείς μαέστρους της τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική.

 

 

5. Τυχερή και ευτυχισμένη(happy-go-lucky) 2008/ σκηνοθεσία Μάικ Λι, κατηγορία : κωμωδία,δράμα/ Η ταινία εστιάζει σε ορισμένες στιγμές της ζωής μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου. Η Poppy έχει τα χαρακτηριστικά ενός υπερβολικά καλοσυνάτου ατόμου που καταβάλλει προσπάθειες να επιβιώσει στη σύγχρονη κοινωνία.

 

 

6. Paris, Texas 1984/ σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς, κατηγορία : δραματική/ Η πλοκή επικεντρώνεται στον Τράβις που έχει αμνησία, ο οποίος, μετά από μυστηριώδη περιπλάνηση στην έρημο, προσπαθεί να επανενωθεί με τον αδελφό του και τον επτάχρονο γιο του. Μετά την επανασύνδεση με το γιο του, ο Τράβις και το αγόρι ξεκινούν ένα ταξίδι στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, για να εντοπίσουν την εδώ και χρόνια χαμένη γυναίκα του Τράβις.

 

 

7. Black Swan(μαύρος κύκνος) 2010/ σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, κατηγορία : τρόμου, δραματική / Η πρωταγωνίστρια Νίνα, ζει μαζι με την καταπιεστική μητέρα της και ταυτόχρονα εξελίσσει την καριέρα της ως χορεύτρια μπαλέτου. Ως μέλος ενός θιάσου μπαλέτου στη Νέα Υόρκη προσπαθεί να κατακτήσει τον ρόλο της πρωτοεμφανιζόμενης χορεύτριας για την νέα τους παραγωγή «η λίμνη των κύκνων».

 

 

8. The Irishman (ο Ιρλανδός) 2019/ σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε, κατηγορία : έγκλημα, δράμα/Μια επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική. Καλύπτοντας διαφορετικές δεκαετίες, η ταινία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της Αμερικανικής Ιστορίας, την εξαφάνιση του θρυλικού ηγέτη του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, και μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο στα μυστικά μονοπάτια του οργανωμένου εγκλήματος: τις εσωτερικές διαδικασίες, τις αντιπαλότητες και τις διασυνδέσεις με πολιτικούς.

 

 

9. The farewell 2019/ σκηνοθεσία Λούλου Γουάνγκ, κατηγορία : κωμωδία, δράμα/ Η ταινία ακολουθεί μια ασιατική οικογένεια όπου μόλις μαθαίνουν πως η γιαγιά τους έχει λιγο καιρό μέχρι να πεθάνει, αποφασίζουν να μην της το αναφέρουν. Αντιθέτως κανονίζουν μια ψεύτικη οικογενειακή συνάντηση για την αποχαιρετήσουν.

 

 

10. Μια αιωνιότητα και μια μέρα 1998/ σκηνοθεσία Θόδωρος Αγγελόπουλος, κατηγορία : δραματική/ Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον Αλέξανδρο, ένα μεσήλικα συγγραφέα. Αλλά οι δυνάμεις του έχουν πλέον εξαντληθεί και ο ίδιος, κουρασμένος και μεσόκοπος, βαδίζει προς τα μονοπάτια του θανάτου. Ο χρόνος ζωής που του απομένει, ανήκει στις αναμνήσεις, στον απολογισμό μιας ζωής, γεμάτης από ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και λάθος κινήσεις. Μία τυχαία συνάντηση μ' ένα μικρό άστεγο αγόρι, παιδί των φαναριών θα του αλλάξει τις τελευταίες του στιγμές. Προσκολλάται σε αυτό το παιδί, αναβάλλει την «αναχώρησή» του και παρατείνει την αιωνιότητα κατά μία μέρα, για να μεταφέρει στον μικρό του φίλο κάτι από την γνώση του, ν' αφήσει τα ίχνη του πάνω σε κάποιον, μέσα από το βλέμμα του οποίου θα σωθεί εκείνος που φεύγει.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ