Στην Πάτρα, πόλη με παράδοση στην διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων έγιναν και πάλι μετά από εννέα χρόνια την Τρίτη 6 Μαΐου αγώνες μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων του Δήμου Πατρέων, εντός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων Αχαΐας , <<…..η διεξαγωγή των συγκεκριμένων σχολικών αγώνων - Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ’ΑΣ - αποβλέπουν στην προώθηση της «Διά Βίου Άσκησης». Επίσης στην συμβολή της διαμόρφωσης νέων γενεών αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και κυρίως φιλάθλων με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι». Σκοπός μας είναι η Συμμετοχή και ο Συναγωνισμός αντί του Ανταγωνισμού…..>>
Συμμετείχαν 120 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων του Δήμου Πατρέων που είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να συναγωνισθούν με συμμαθητές τους άλλων σχολείων της περιοχής και να γνωρίσουν το πιγκ-πογκ καλύτερα, εντός των αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Αχαΐας .
Δεδομένου ότι οι δράσειςΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ γίνονται εντός του σχολικού ωραρίου και προβλέπουν συγκεκριμένη ώρα έναρξης και ώρα λήξης, τα σχολεία κλήθηκαν να συμμετάσχουν με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και μαθητριών καθώς το ενδιαφέρον και η θέληση για συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη σύμφωνα με την αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος . (200 και πλέον παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής)
Η διοργάνωση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, οι μαθητές και οι μαθήτριες πέρασαν ένα όμορφο πρωινό γεμάτο πιγκ-πογκ εντός των σχολικών τους δραστηριοτήτων. Η οργάνωση ήταν άρτια από την ΟΕΣΑΔ Αχαΐας και ιδιαίτερα από τον κο Μιχαηλίδη Τάσο υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με τον οποίο υπήρξε άριστη συνεργασία με την τεχνική σύμβουλο της ομοσπονδίας (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)κα Κατερίνα Βασιλογάμβρου και τον ομοσπονδιακό προπονητή κο Σωτήρη Ζήκο.
Αμέριστη ήταν η βοήθεια των εθελοντών, επίσημων διαιτητών και μεγαλύτερων αθλητών και αθλητριών, -κων Τσιούνη Απόστολου, Θεοδώρου Διονύσιο, Χουλιάρα Σπύρου, Αθανασόπολου Τάσου, Πέττα Σίσσυ και Κέλλυ , ΖήκουΝικόλαου, Μαστρογιάννη Μαρίζα, Μαστρογιάννη Γιάννη, Στρατογιάννη Μάριου, Καφάτου Νεφέλης και Ναταλίας, Μπιτχαβά Αλεξάνδρας, Κονιδάρη Ευστάθιου και Μπιτχαβά Δημήτριου τους οποίους η Τοπική Επιτροπή ευχαριστεί θερμάγια την προσφορά τους .
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Αχαΐας κος Κατσικαδέλης Μιχάλης και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Δυτ.Ελλάδος κος Νίκος Φιλιππακόπουλος
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
Κατερίνα Βασιλογάμβρου- Τεχνική Σύμβουλος