Προτάσεις ταινιών θρίλερ για την καραντίνα


Καθώς βρισκόμαστε όλοι σπίτι λόγω των νέων μέτρων ασφαλείας κατά του κορονοϊού, πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας.

Για τρομακτικές βραδιές με την οικογένειά σας ή μόνοι σας, συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα.

1. GET OUT (2017) σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Πιλ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Καλούγια, Κάθριν Κίνερ και Άλισον Ουίλιαμς.Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται σε ένα διαφυλετικό ζευγάρι, όπου ο άνδρας επισκέπτεται το πατρικό της κοπέλας, όπου εκεί θα ανακαλύψει τα σχέδια των πλούσιων λευκών, που εκμεταλλεύονται νεαρούς ενήλικες μαύρους άνδρες και γυναίκες.

 

 

2. EYES WITHOUT A FACE (1960) σε σκηνοθεσία George Franju. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας πλαστικός χειρουργός που είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει μεταμόσχευση προσώπου στην κόρη του, η οποία παραμορφώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

 

3. FUNNY GAMES (1997) σε σκηνοθεσία του Michael Haneke.Συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών του 1997 όπου και προκάλεσε αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς. Δέκα χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης γύρισε ξανά την ταινία στα αγγλικά με πρωταγωνιστές τους Ναόμι Γουότς, Τιμ Ροθ και Μάικλ Πιτ. Ένα τυπικό μεσοαστικό ζευγάρι πηγαίνει, μαζί με τον μικρό του γιο, στο εξοχικό του για σαββατοκύριακο. Η αθώα επίσκεψη δύο νεαρών που φιλοξενούνται στο διπλανό σπίτι, όμως, θα μετατρέψει τη διαμονή τους σε εφιάλτη.

 

 

4. IT FOLLOWS (2014) Γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον David Robert Mitchell και πρωταγωνιστούν οι Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto, Jake Weary, Olivia Luccardi και Lili Sepe που ακολουθεί τον Jaime "Jay" Height, μία 19χρονη φοιτήτρια που την ακολουθεί μία υπερφυσική οντότητα καθώς ο φίλος της, της μετέφερε μετά από σεξουαλικη επαφή μία ύπουλη κατάρα.

 

 

5. ROSEMARY’S BABY (1968) του Roman Polanski, βασισμένο στο ίδιο μυθιστόρημα του 1967 από τον Ira Levin. Το καστ περιλαμβάνει τους Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy, Angela Dorian, Clay Tanner, και, στο ντεμπούτο του μεγάλου μήκους, Charles Grodin. Η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας εγκύου γυναίκας που υποψιάζεται ότι μια κακή λατρεία θέλει να πάρει το μωρό της για χρήση στις τελετές τους.

 

 

6. THE SKIN I LIVE IN (2011) Σε σκηνοθεσία Pedro Almodóvar. Από τότε που η αγαπημένη του σύζυγος κάηκε φρικτά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ο Δρ Robert Ledgard (Antonio Banderas), ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, προσπάθησε να αναπτύξει ένα νέο δέρμα που θα μπορούσε να σώσει τις ζωές των θυμάτων εγκαυμάτων. Τέλος, μετά από 12 χρόνια, ο Ledgard δημιούργησε ένα δέρμα που προστατεύει το σώμα, αλλά εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο στην αφή. Με τη βοήθεια της πιστής οικονόμου του (Marisa Paredes), ο Ledgard δοκιμάζει τη δημιουργία του στη Vera (Elena Anaya), η οποία κρατείται φυλακισμένη ενάντια στη θέλησή της στο αρχοντικό του γιατρού.
 

Διαβάστε επίσης