Κορονοϊός: Η ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Καστοριάς - Σε κατ' οίκον περιορισμό 60 εργαζόμενοι

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

 

Εργαζόμενος στο Μικροβιολογικό στο Νοσοκομείο Καστοριάς ήταν ο 53χρονος από τη Σιάτιστα που κατέληξε από τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο αλλά και από τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστος Ζευκλής.

Ο κ. Ζευκλής, μιλώντας στο e-ptolemeos.gr και αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, τόνισε πως είναι σε επικοινωνία για το θέμα και περιμένει από τον ΕΟΔΥ να λάβει επιπλέον μέτρα, ιδίως στα χωριά Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται από την περιοχή της Δ. Μακεδονίας, μετά τον 90χρονο από τη Δραγασιά Βοΐου όπου κατέληξε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr. Ανακοίνωση για το νοσοκομείο Καστοριάς εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας ότι 60 συνάδελφοί τους βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και 5 νοσούν, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων με παροχή κινήτρων. Σημειώνεται επίσης πως ανάμεσα στους συναδέλφους που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της ζητεί να γίνει απολύμανση στο νοσοκομείο Καστοριάς και καταγγέλλει την έλλειψη υγειονομικού υλικού. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην έκκληση του υπουργού Υγείας για προσλήψεις επικουρικών υπαλλήλων για 2 χρόνια, αλλά σημειώνεται ότι πρέπει να προσφερθούν κίνητρα για το προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Δυστυχώς όλο και περισσότεροι συνάδελφοί μας τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω των μη εντοπισμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εισέρχονται στα εφημερεύοντα Δημόσια Νοσοκομεία και αντιμετωπίζονται με τη συνήθη διαδικασία εξέτασης στα ΤΕΠ και εισαγωγής στις κλινικές (Παθολογικές, Πνευμονολογικές).

Στο Νοσοκομείο Καστοριάς σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 συνάδελφοι. Μεταξύ των συναδέλφων που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο εκφράζουν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, για την έλλειψη υγειονομικού υλικού. Το Νοσοκομείο πρέπει να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων από κορονοϊό.

Συνολικά ο αριθμός των συναδέλφων σε κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή είναι 139.

Ο Υπουργός Υγείας χθες έκανε έκκληση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για πρόσληψη 2.000 επικουρικών υπαλλήλων για 2 χρόνια. Προφανώς υπάρχει απροθυμία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό συναδέλφων συγκεκριμένων ειδικοτήτων (νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού κλπ). Θα πρέπει λοιπόν καθαρά σήμερα κιόλας ο Υπουργός Υγείας να συνοδεύσει την έκκλησή του με κίνητρα για το προσωπικό.

-Κίνητρο είναι όλοι οι έκτακτοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύστημα και όσοι προσληφθούν τώρα δικαιούνται μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο στον φορέα και την ειδικότητα που εργάζονται.

-Κίνητρο επίσης είναι η αύξηση των μισθών.

-Κίνητρο είναι η Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα κίνητρα πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και γενναιότητα από τον Υπουργό Υγείας. Έτσι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι θα θωρακίσουμε το Υγειονομικό Σύστημα. Έτσι θα ανοίξουν οι ΜΕΘ.

Η πλατφόρμα για εγγραφή στις λίστες επικουρικού προσωπικού, να μην κλείσει 15 Μαρτίου. Να είναι συνεχώς ανοικτή για να ανανεώνουμε το προσωπικό που θα τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σας κοινοποιούμε την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων του Νοσοκομείου Καστοριάς που είναι σε απόγνωση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση στο Νοσοκομείο που αποδεκατίστηκε.

Επίσης κοινοποιούμε την επιστολή του Σωματείου Αλεξάνδρας που ανησυχούν με τη νοσηλεία περιστατικών κορoνοϊού.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ"

Διαβάστε επίσης