Ν. Παππάς: “Να διατιμηθούν άμεσα μάσκες και αντισηπτικά - Κάποιοι αισχροκερδούν"

"Μπουκαλάκια οινόπνευμα προσεγγίζουν τα 20 ευρώ"

Να διατιμηθούν άμεσα χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά, ζητά ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι "κάποιοι αισχροκερδούν λόγω αδράνειας της κυβέρνησης".

Ειδικότερα, σε δήλωση του με αφορμή, όπως αναφέρει, τη νέα ΠΝΠ με τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού και την "άρνηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη για διατίμηση σχετικών προϊόντων προστασίας", ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι "μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους οικείους μας, τους συμπολίτες μας, τη δημόσια υγεία" και πως "για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία υπάρχουν κάποια απαραίτητα προϊόντα, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά".

Δυστυχώς, συνεχίζει, σε αυτά τα προϊόντα υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας:

"Μπουκαλάκια οινόπνευμα προσεγγίζουν τα 20 ευρώ, ενώ μάσκες οι οποίες πωλούνταν για ένα ευρώ τώρα πωλούνται για έξι και για επτά ευρώ".

"Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί στη χώρα μας να είναι διατιμημένα τα μπουκαλάκια του νερού, οι καφέδες και τα τοστ και τα απαραίτητα είδη που θα μας βοηθήσουν να καταστείλουμε την εξάπλωση του ιού να μην είναι διατιμημένα", σημειώνει. Προσθέτει ότι "η αισχροκέρδεια αυτή δεν μπορεί να γίνεται στη βάση της κυβερνητικής αδράνειας". Ειδικότερα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση έβγαλε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία απλώς υποχρεώνει όσους εμπορεύονται αυτά τα αγαθά να καταγράψουν τα αποθέματά τους" και πως "αυτό δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην τιμή".

"Πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατιμηθούν και όσοι αισχροκερδούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου", υπογραμμίζει ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης