Ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

στις 5 με 8 Μαρτίου

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα γίνει στις 5 με 8 Μαρτίου, θα συμμετέχει ως ομιλητής ο πατρινός  καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας. Οι ομιλητές του φόρουμ αναμένεται να αναλύσουν τις θέσεις τους, τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία και να παρουσιάσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο φιλική στις επενδύσεις και να προσελκύσει τα ξένα κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι με επικεφαλής τον πατρινό Δημήτρη Κουρέτα, από το 2018 το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εφαρμόζει μία καινοτόμα ιδέα.

Μετά από πολλά χρόνια, η ερευνητική ομάδα του είναι πλέον σε θέση να δείξει, με λίγο αίμα, τι αλλάζει στα γονίδια ενός ανθρώπου μετά από μία διατροφική παρέμβαση.

«Συζητώντας με το Πανεπιστήμιο, αποφασίσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να μιλήσουμε με μία εταιρεία που θα είναι ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από τον περιορισμό που υπάρχει στο δημόσιο.
 
Πρόκειται για μια υπηρεσία εντελώς καινούργια και δείχνει το δρόμο για το τι καλό μπορεί να συμβεί όταν η πανεπιστημιακή γνώση συνδέεται με την πραγματική οικονομία» είχε εξηγήσει σε συνέντευξη του ο κ. Κουρέτας.

Η ομάδα προχώρησε στη δημιουργία μιας spin-off εταιρείας, για να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Απευθυνθήκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν ουσιαστικά την πρώτη τέτοιου τύπου εταιρεία στο Ιδρυμα, τη Foodoxys (www.foodoxys.com).

Στη συνέχεια, βρήκαν σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 250.000 ευρώ, από το επενδυτικό fund Unifund. Τις μετοχές της εταιρείας (στην οποία εργάζονται κιόλας) κατέχουν οι απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας στη Λάρισα, Φώτης Τέκος, Νίκος Γκουτζουρέλας και Μαρία Κανάκη. Η δημιουργία της εταιρείας άλλαξε τη ζωή τους και συνέβαλε να μείνουν στη χώρα.

 

Διαβάστε επίσης