Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες για τις διαρρήξεις και τις ληστείες-Ταυτοποιήθηκαν 50 περιπτώσεις σε Πάτρα και Αιγιάλεια

 

Περίπου 50 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες έχουν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών με φερόμενους ως δράστες τους 13 συλληφθέντες από την μεγάλη χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιγιάλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η κατηγορία που αναμένεται να τους αποδοθεί είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη άτομα που βάσει στων στοιχείων εμπλέκονται σε αυτήν.
Στο υλικό που αναμένεται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία, υπάρχουν βίντεο από μεγάλες κλοπές διαρρήξεις και ληστείες, σε μερικά από τα οποία οι συλληφθέντες αποκαλύπτονται, ενώ υπάρχουν από την πλευρά κάποιων εξ αυτών και ομολογίες για την συμμετοχή τους.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν την προανάκριση έχουν στα χέρια τους σημαντικό αριθμό στοιχείων. Εκείνο δε που προκαλεί εντύπωση, είναι η μεθοδολογία των δραστών που παραπέμπει σε επαγγελματίες.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι ανάμεσα στις διαρρήξεις που έχουν ταυτοποιηθεί με φερόμενους ως εμπλεκόμενους τους συλληφθέντες, είναι και οι διαρρήξεις  χρηματοκιβωτίων (Δημαρχείο, ΔΕΥΑΑ, ΟΑΕΕ, Κρίνος, πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας) ενώ όπως από χθες έχει σημειώσει το tempo24.news, εμπλέκονται σε κλοπές διαρρήξεις και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αιγιάλειας και της Πάτρας.
Αστυνομικός που γνωρίζει καλά την υπόθεση ανέφερε αλληγορικά το βράδυ του Σαββάτου πως μετά από την εξιχνίαση της υπόθεσης "μπορούμε να μιλάμε για την απελευθέρωση του Αιγίου" συσχετίζοντας το μέγεθος της επιτυχίας με την λήξη μίας αρκετά δύσκολης περιόδου για την Αιγιάλεια (και την Πάτρα) όπου είχαν σημειωθεί δεκάδες εγκληματικές πράξεις.
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη της δικογραφίας, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Στο μεταξύ από το πρωΐ του Σαββάτου στην οδό Ερμού αλλά και στην Πλατεία Μαρκάτου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι των προσαχθέντων. Αργά το βράδυ και μόλις οι δικηγόροι τους ενημέρωσαν πως οι περισσότεροι είχαν πια συλληφθεί, ξέσπασαν με φωνές, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα αστυνομικά μέτρα φύλαξης του Μεγάρου της Αστυνομίας.

Οι περισσότεροι παρέμειναν στην περιοχή μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής.