Ευωδιές Καρναβαλιού από τα Επτάνησα αναδύθηκαν το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου στην Πάτρα φέρνοντας στο νου παλαιότερες εποχές τότε που τα ήθη και τα έθιμα ήταν αλλιώς και φωτίζοντας την αυθεντική, παραδοσιακή πλευρά της Αποκριάς.
Την ιδιαίτερη αυτή σχέση μεταξύ του Καρναβαλιού μας με τα Επτάνησα ανέδειξε η εκδήλωση «Επτάνησα και Καρναβάλι» που διοργάνωσε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και πραγματοποιήθηκε στις σκάλες της Πατρέως, που ανήκει στον ευρύτερο χώρο του Μαρκάτου, περιοχή η οποία συνδέεται με την Πατρινή παραδοσιακή Αποκριά και γεφυρώνει την Άνω και την Κάτω Πόλη.
Συμμετείχαν οι σύλλογοι των εν Πάτραις Επτανήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Λευκάδα) που παρουσίασαν δρώμενα, χορούς και τραγούδια της περιοχής τους, και όχι μόνο, που έχουν σχέση με την Αποκριά αποδεικνύοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους να κρατήσουν τις σχέσεις με την γενέτειρά τους αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουν ζωντανές τις μνήμες και τις παραδόσεις.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Σύλλογος «Ζακυνθινοί της Πάτρας Διονύσιος Σολωμός» παρουσιάζοντας τα δρώμενα: «Γαϊτανάκι» (χορός με κορδέλες), «Κυνηγός» (Ερωτόκριτος της Ζακύνθου), «Ο Μεγάλος Ζακυνθινός» (χορός με μαντήλια) και Άμοιρη (Ζακυνθινό δρώμενο), ο σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος» με τα τμήματα του χορευτικού (υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος: Χρήστος Γιαννόπουλος) παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής όπου κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με την αποκριά, καθώς και της χορωδίας, με τραγούδια εποχής και αποκριάτικα και ο σύλλογος των εν Πάτραις Λευκαδίων «Η Φανερωμένη» με το τμήμα της χορωδίας «Κανταδόροι Santa Maura» υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Αψόμωτου παρουσιάζοντας αποκριάτικα τραγούδια κ.α., γιορτάζοντας έτσι την Αποκριά αλλά και δίνοντας το στίγμα του νησιού στην πόλη μας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα «Μαρκάτια» αφού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκάτου.