Πάτρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια

 

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Θα ακολουθήσει στις 10:30 η έναρξη της μεγάλης λιτανείας, από τον ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου, προς τον Μόλο της Αγίου Νικολάου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι των Πατρών (ώρα 11:00 πμ.).
Κατά τα Αγια Θεοφάνια, στον Μητροπολιτικό Ναό, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου θα είναι ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά.
Tην Περιφέρεια θα εκπροσωπήσει στον Μητροπολιτικό Ναό ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
>Στις 10.30 το πρωί αύριο θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων. Την Περιφέρεια στη Δεξαμενή θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος ενώ το Δήμο Πατρέων θα εκπροσωπήσουν αντιδήμαρχοι και στελέχη της ΔΕΥΑΠ.
> Στις 10.45 το πρωί, θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία Βραχνεΐκων και στις 12.30 το μεσημέρι η τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, καθώς και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΟΠ.
>Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί αύριο στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη του Αιγίου.
 

Διαβάστε επίσης