Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και λεωφορείο - Η ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική μετέφεραν τον κόσμο - Εγκατέλειψαν τα οχήματά τους

 

Μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε στο δρόμο που οδηγεί από τα Καλάβρυτα στο Χιονοδρομικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news οδηγοί που προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν από το χιόνι. 

Η Πυροσβεστική με μικρά λεωφορεία μετέφερε τον κόσμο στα Καλάβρυτα. Η ΕΜΑΚ βρίσκεται στο σημείο όπως  και το ερπιστριοφόρο όχημα. 

Στο σημείο έχει ξεμείνει λεωφορείο το οποίο ξεκίνησε από Αθήνα με προορισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέσα ως επιβάτης βρίσκεται και μια έγκυος γυναίκα. 

Η πολιτική προστασία έδρασε άμεσα και κατάφερε να μεταφέρει τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. 

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, αρκετοί οδηγοί δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους. Ομως, όπως προσέθεσε, άμεσα επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χιόνι από τον δρόμο και έπειτα από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Tempo24.news: "Το συμβάν σημειώθηκε όταν χάλασε το σασμάν λεωφορείου και ξέμεινε το όχημα στο δρόμο εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Ενημερωθήκαμε και άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αστυνομίας και άνδρες της Πυροσβεστικής και μετέφεραν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τον κύριο Μιχαλόπουλο της Αστυνομίας, τον κύριο Γεωργακόπουλο της Πυροσβεστικής και τον κύριο Ρουμελιώτη, προκειμένου να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα." 

 

 

 

Πηγη ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ kalavrytanews.gr 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ