Δυτική Αχαΐα: Ενημέρωση Μυλωνά για τις υπαίθριες χωματερές

ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Επιστολή προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τις ενέργειες που δρομολογουνται για την αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος των υπαίθριων χωματερών στη Δυτική Αχαΐα, απέστειλε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου παρατηρείται το φαινόμενο της δημιουργίας  υπαίθριων, παράνομων χωματερών με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την δημιουργία εστιών μόλυνσης,οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αποτελούν όνειδος για την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Η ύπαρξη και η δημιουργία χωματερών υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Η Δημοτική αρχή θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκκαθάριση των χώρων αυτών και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέτρο για την ελαχιστοποίηση τέτοιων φαινομένων. Στόχος μας είναι όχι μόνο η αντιμετώπιση αλλά κυρίως η εξάλειψη αυτής της επιβλαβούς και παράνομης τακτικής. Για την αντιμετώπιση του θέματος, θα προχωρήσουμε στην αποκομιδή, απομάκρυνση και μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και ακολούθως στον καθαρισμό των χωματερών.

Με τη λήψη της παρούσας παρακαλούμε, όπως προβείτε στην άμεση ενημέρωσή μας για την ύπαρξη χωματερών αλλά και για τον όγκο των εκεί υπαρχόντων απορριμμάτων, ώστε να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί ταχύτερα και αποτελεσματικά η αποκομιδή τους. Επίσης, θα πρέπει να ανακοινωθεί στις κοινότητές σας η επιστολή και να τονιστείστους κατοίκους πως  θα διωχθούν ποινικά όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες.

Είναι υποχρέωσή μας να εργαζόμαστεγια το  κοινό καλό καιτην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας. Γι’ αυτό το λόγο, ως  Δήμος θα εφαρμόσουμε τον νόμο αυστηρά χωρίς ίχνος ελαστικότητας και επιείκειας στους, με κάθε τρόπο, εμπλεκόμενους στη δημιουργία αυτής της νοσηρής κατάστασης.

 

Διαβάστε επίσης