Στην Επιτροπή Παικτών της FIBA ο Ζήσης, πρόεδρος ο Νοβίτσκι

Θέση στην Επιτροπή Παικτών της FIBA για την τετραετία 2019-2023 πήρε ο Νίκος Ζήσης. Στο όργανο  που εκπροσωπεί τους παίκτες και τα δικαιώματά τους θα ηγείται πλέον ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος διαδέχεται τον Βλάντε Ντίβατς και βάσει καταστατικού θα συμμετέχει και στην Κεντρική Επιτροπή της FIBA.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε: «Ο Ντιρκ είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και έχει τον σεβασμό όλων. Έκανε μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και την εθνική του ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και τη γνώση του. Είναι ο ιδανικός για την θέση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε».

Ο Γερμανός θρύλος των Μάβερικς είπε με την σειρά του: «Είναι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους παίκτες στην FIBA και να ακουστούν οι φωνές τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο δίπλα σε εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες από όλο τον κόσμπ για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παικτών και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος».

Πέραν του Νοβίτσκι και του Ζήση, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παικτών είναι ο Φινλανδός άλλοτε παίκτης του Άρη, Χάνο Μότολα, ο Νεοζηλανδός Κερκ Πένι, ο Λευκορώσος Γεγκόρ Μεσαριάκου που είχε παίξει σε Άρη και Μακεδονικό και ο Σλοβένος Μάρκο Μίλιτς.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης