FIBA: «Μείωση έως 50% στα συμβόλαια αθλητών και προπονητών στο μπάσκετ»

 

Η αναστολή όλων των διοργανώσεων λόγω του κορονοϊού έχει πλήξει αρκετά και τις ομάδες του μπάσκετ καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση προκειμένου να «ανασάνουν» οι διοικήσεις των ομάδων.

Συγκεκριμένα αποφάσισε να γίνει μείωση στα συμβόλαια των παικτών, η οποία μπορεί να φτάσει έως το 50%.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

α.0-20% σε συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 0-2.500 ευρώ

β.50% για συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 2.500 ευρώ και πάνω, αν και αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ξεκινήσει ξανά η αγωνιστική δράση τότε δεν είναι σίγουρο εάν τα συμβόλαια θα επιστρέψουν στην αρχική τους μορφή μιας και πάλι τα έσοδα θα είναι μηδαμινά.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ακόμα ότι οι σύλλογοι οφείλουν να συνεχίζουν παρέχουν πράγματα που προβλέπονται στο συμβόλαιο όπως σπίτι, αυτοκίνητο και σίτιση, καθώς και ότι πριν οποιαδήποτε μείωση πρέπει να ληφθεί υπόψη και το επίπεδο ζωής.

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το BAT ανέφερε ότι ακόμα και αν συνεχιστεί η σεζόν 2019/20 οι αποδοχές των παικτών μπορεί να πέσουν, αφού τα έσοδα των ομάδων θα έχουν μειωθεί λόγω του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης