Μάθετε πως το παιδί σας θα τρώει λιγότερη ζάχαρη

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Όσο και να εξηγείτε στα παιδιά ξανά και ξανά ότι οι τροφές με πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία και η καταστροφή των δοντιών, τα παιδιά δύσκολα το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται.

Όσο δύσκολη πάντως και να είναι η ενθάρρυνσή τους για πιο υγιεινή διατροφή, δεν είναι ακατόρθωτη.

Δείτε απλούς τρόπους για να μειώσετε τη ζάχαρη:

Δημιουργικότητα
Υπάρχουν τόσα πολλά λαχανικά που αν κανείς καλύψει όλη την γκάμα δεν προλαβαίνει να τα βαρεθεί. Η προϋπόθεση βέβαια είναι να επιστρατεύσετε την φαντασία σας. Τα φωτεινά χρώματα και οι ενδιαφέρουσες υφές θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Είναι επίσης σημαντικό να συνδυάζετε γεύσεις που γνωρίζετε ότι αγαπούν τα παιδιά με νέα υλικά.

Ποικιλία
Η ποικιλία είναι πολύ χρήσιμη σε αυτή τη διαδικασία. Αντί να δίνετε στο παιδί μόνο μία επιλογή, καλό είναι να έχετε διαθέσιμες 2-3 εναλλακτικές. Το παιδί πρέπει να έχει την αυτονομία να επιλέξει. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχουν στο σπίτι τρόφιμα όπως το απλό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, ξηροί καρποί, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.

Αποφεύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη
Ακόμη και τα φαινομενικά υγιεινά ροφήματα, συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Παρότι τα αναψυκτικά θεωρούνται η πιο ανθυγιεινή επιλογή, οι χυμοί φρούτων και τα smoothies δεν είναι τόσο υγιεινά όσο φαίνονται. Το αρωματισμένο νερό μπορεί επίσης να περιέχει ζάχαρη.

Αν και πολλά παιδιά μπορεί να δυσαρεστηθούν με τη γεύση, προσθέτοντας μία φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή φτιάχνοντας ένα smoothie με νερό, φράουλες και λίγη μέντα, βοηθάτε να παιδιά να απομακρυνθούν από τα αναψυκτικά.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ