Τηγανίτες με τυρί

Ο πιο νόστιμος μεζές

Υλικά

Advertisement: 0:20

4 κ. σούπας βούτυρο

840 γρ. βρασμένες πατάτες

224 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

1 μεγάλο αυγό

25-31 γρ. αλεύρι

2 ½ κ. της σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο

54 γρ. γαλέτα

2 κ. της σούπας σπορέλαιο

Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, τη γεμίζετε με νερό και τοποθετείτε μέσα τις πατάτες. Τις βράζετε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι και έπειτα τις στραγγίζετε. Πολτοποιήστε στη συνέχεια τις πατάτες με 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμείξτε τον πουρέ πατάτας, το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, το αυγό, το 1/4 από το αλεύρι και τις 2 κουταλιές της σούπας σχινόπρασο.

Ανακατέψτε πολύ καλά έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί, ενώ στην περίπτωση που οι τηγανίτες διατηρούν υγρασία προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

Στη συνέχεια παίρνετε μια μεγάλη κουταλιά σούπας από τον πουρέ σας και το πλάθετε με τα χέρια σας. Μετά το περνάτε κι από τις δύο πλευρές από την γαλέτα, διαδικασία που θα ακολουθήσετε για κάθε τηγανίτα.

Ζεσταίνετε τέλος, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε λάδι μέχρι να καλύψετε την επιφάνειά του. Μόλις είναι καυτό το λάδι, βάζετε μια δόση από όσες τηγανίτες χωράνε και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία για τις υπόλοιπες τηγανίτες και εφόσον χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον λάδι.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης