Μακροζωΐα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Συμπαντικοί Νόμοι στην έναρξη του Patras Science Festival 2019

Πλήθος κόσμου και μαγικές μελωδίες από το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Το Patras Science Festival 2019 άνοιξε επίσημα τις πόρτες του για τρίτη συνεχή χρονιά μέσα σε μια μαγική βραδιά με πλήθος θεατών, ενδιαφέρουσες ομιλίες και ξεχωριστές μελωδίες.

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, απαντώντας στο μήνυμα του φετινού Patras Science Festival: «Το μέλλον της Επιστήμης, (το) δικό μας Παρόν». Οι θεατές που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Royal Theater είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον Καθηγητή Πληροφορικής και Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη και τον Διευθυντή Ερευνών ΙΒΦΧΒ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ. Στάθη Γκόνο.

Η Τελετή Έναρξης άνοιξε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας ερμηνεύοντας και παρουσιάζοντας τις υπέροχες μελωδίες τους. Ακούστηκαν τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και τη χορωδία της Β’ Γυμνασίου του σχολείου υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργιάδη και της κ. Ζαφειροπούλου.

Σύντομους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις για το Patras Science Festival 2019 απηύθυναν η κ. Γραμματικοπούλου, εκπρόσωπος της SciCo και ο κ. Καρδάσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Patras Science Festival στο www.patras-science-festival.gr.

Γενικές Πληροφορίες:

Διάρκεια: 8 έως 11 Μαΐου 2019

Είσοδος Ελεύθερη

 

Διαβάστε επίσης