Πάτρα: Στα "χαρακώματα" για την Μπάντα του δήμου - Μετέωρο το αίτημα των μουσικών - Άναψε "φωτιές" η απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού

τους προσλαμβάνουν για ένα μήνα

"Φωτιές" άναψε η απόφαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, να προσλάβει τους απολυμένους μουσικούς της δημοτικής μπάντας μόνο για ένα μήνα. Το αίτημα των μουσικών για μόνιμη πρόσληψη των 34, παραμένει μετέωρο, παρά το γεγονός - όπως λέεν απολυμένοι μουσικοί στο tempo24.news - ότι ήταν προεκλογική δέσμευση του Κώστα Πελετίδη.

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της δημοτικής μπάντας, με τον αντιπρόεδρο Θόδωρος Αγγελόπουλο, να επαναλαμβάνει την πρόταση που είχε κάνει από το 2014 για επιδότηση με 400.000 ευρώ ετησίως της δημοτικής μπάντας ώστε, όπως είπε, καθώς και ο ίδιος μουσικός, να παρουσιάζει η πόλη μια ολοκληρωμένη και αξιοπρεπής παρουσία, τιμώντας τον ιστορικό θεσμό της μπάντας του δήμου. 

Το θέμα της επιδότησης, συζητήθηκε στο συμβούλιο, απορρίφθηκε και προτάθηκε η πρόσληψη για ένα μήνα των μουσικών, γεγονός που θα κάλυπτε και την Καρναβαλική περίοδο. Το κλίμα, φορτίστηκε, με τον κ. Αγγελόπουλο, να διαμαρτύρεται έντονα, καθώς όπως είπε, οι οικογένειες των μουσικών ταλαιπωρούνται εδώ και πέντε χρόνια. 

Από την πλευρά των μουσικών η απόφαση του ΔΣ για τη μηνιαία απασχόληση και μόνον, δεν είχε θετική ανταπόκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αισθάνονται απογοήτευση και στο περιθώριο, καθώς "αδυνατίζει" η δέσμευση του δημάρχου για τις επαναπροσλήψεις των 34 μουσικών της ιστορικής μπάντας του δήμου. 

Διαβάστε επίσης