Γιατί το επίτευγμα του Τσιτσιπά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία

Η πορεία του Έλληνα αθλητή στην Αυστραλία είναι κάτι παραπάνω από επιτυχία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στο μονό Ανδρών του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς στον χθεσινό τελικό επικράτησε του Ράφα Ναδάλ με 3-0 σετ, για να φτάσει στην έβδομη κατάκτηση του συγκεκριμένου θεσμού στην καριέρα του.

Ο Σέρβος κατέβαλε την αντίσταση του Ισπανού, που  στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος κατέπληξε τον κόσμο με την πορεία του στη Μελβούρνη, ενώ επιβεβαίωσε πως θα είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μικρή δουλειά να αφήνεις εκτός συνέχειας τον Ρότζερ Φέντερερ, τον κατά τεκμήριο (λόγω κατακτήσεων) «βασιλιά» των Γκραν Σλαμ.


Ο Ελβετός είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει 20 Γκραν Σλαμ, δηλαδή τίτλους στο Αυστραλιανό Όπεν (6), Στο Ρολάν Γκαρός (1), στο Γουίμπλεντον (8) και στο Αμερικανικό Όπεν (5). Αμέσως από πίσω του βρίσκεται ο Ναδάλ με 17, 1 στην Αυστραλία, 11 (εξωπραγματικό) στη Γαλλία, 2 στην Αγγλία και 3 τις ΗΠΑ. Από κοντά και ο Σέρβος, που άνοιξε τη χρονιά με έναν τίτλο, ο οποίος έχει 7 κατακτήσεις Αυστραλιανών Όπεν, 1 Ρολάν Γκαρός, 4 Γουίμπλεντον και 3 US Open. Στο σύνολο, 52 Γκραν Σλαμ!

Με άλλα λόγια, ο Τσιτσιπάς ζει στην εποχή των GOATs, των Καλύτερων Όλων Των Εποχών. Καταλαβαίνει κανείς, ότι μόνο εύκολο δεν είναι για κάποιον από τους υπόλοιπους να πρωταγωνιστεί μεταξύ αυτών των μεγαθηρίων και να κοιτά τέτοιους αθλητές… στα μάτια. Ζούμε στην εποχή των καλύτερων στο τένις και αυτό μόνο μεγάλη αξία αποκτά τόσο για τους φιλάθλους όσο -και κυρίως- για αθλητές όπως ο Τσιτσιπάς που μπαίνουν «σφήνα» ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης