Νικηφόρο «ποδαρικό» στο 2019 για Άρσεναλ και Λέστερ

Ο Τζέιμι Βάρντι σημείωσε το πρώτο γκολ στην Premier League για το 2019, στο «Γκούντισον Παρκ», στον πρώτο αγώνα του 2019 στην Premier League και η Λέστερ έκανε «ποδαρικό» με νίκη στην έδρα της Έβερτον, για την 21η αγωνιστική.

Ο διεθνής επιθετικός των «αλεπούδων» πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 68΄ και έγραψε το όνομά του στη λίστα των παικτών που έχουν σημειώσει το πρώτο γκολ της νέας χρονιάς από το 2011 στο πρωτάθλημα, δίπλα στους Ρούνεϊ, Ανιτσέμπε, Μπερμπάτοφ, Φερναντίνιο, Σόουκρος, Αντόνιο, Κέιν, Νόκαρτ και Βάρντι.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν ανώτερη στο πρώτο μισό και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20ο λεπτό, όταν ο Κένι έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σμάιχελ. 

Η Λέστερ ανέβηκε στην έβδομη θέση (31 βαθμοί), ενώ τα «ζαχαρωτά» παρέμειναν στους 27 βαθμούς και τη δέκατη θέση στην κατάταξη.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε, στο «Εμιρέιτς», η Άρσεναλ ξέσπασε στη Φούλαμ για την πρόσφατη «πεντάρα» από τη Λίβερπουλ και τη νίκησε με το ευρύ 4-1.

Με τον Παπασταθόπουλο βασικό, οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ στο 25΄ με τον Τσάκα και διπλασίασαν στο 55΄ με τον Λακαζέτ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Καμαρά στο 69΄, αλλά η «απάντηση» της Άρσεναλ ήταν άμεση και με τα τέρματα των Ράμσεϊ στο 79΄ και Ομπαμεγιάνγκ στο 83΄ δεν έδωσε δικαίωμα.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έφτασε στους 42 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την τέταρτη Τσέλσι στους 2, αλλά με παιχνίδι περισσότερο, ενώ η Φούλαμ παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, με 14 πόντους.