Θ. Ξυλιάς: Μια Ζούγκλα ο Δήμος μας με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς θέτει ερωτήματα στο Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη σχετικά με την εικόνα της πόλης.

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Η καθημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο διευρυμένος Δήμος Πάτρας από τα Καμίνια έως τη Ροδινή είναι αποκρουστική.

ΠΡΩΤΟΝ: Πλατείες και παιδικές χαρές, που ενώ ο Δήμος έχει δαπανήσει από το υστέρημα του Πατραϊκού λαού αρκετά χρήματα για την κατασκευή τους, προκειμένου να τις απολαμβάνουν και να τις χαίρονται οι συνδημότες μας μικροί και μεγάλοι, καθώς και διαφημίζονται από τα τοπικά ΜΜΕ με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στη συνέχεια εγκαταλείπονται και μετατρέπονται σε ζούγκλες, με χόρτα, σκουπίδια, σπασμένα παγκάκια κ.α., εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δέντρα, που έχουν ξεραθεί ή κοπεί κυρίως στο κέντρο, όπου έχει μεγαλύτερη ανάγκη ανάπτυξης του πρασίνου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί κανένα.

 ΤΡΙΤΟΝ: Κάδοι Ανακύκλωσης, τοποθετημένοι ανεξέλεγκτα πάνω σε στενά πεζοδρόμια, σε φρεάτια οβριών υδάτων, δυσκολεύοντας τη πρόσβαση πεζών κυρίως ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και  μικρών παιδιών, καθώς και τη διοχέτευση οβριών υδάτων με κινδύνο ατυχημάτων και πλημμυρών να εγκυμονεί.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Αδέσποτα ζώα, παρότι η δημοτική αρχή όπως λέει έχει έρθει σε συμφωνία με τους άλλους δήμους του Νομού, για τη δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου – αδέσποτων, τίποτα δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα με το πρόβλημα παραμένει. Εκτός από την εθελοντική προσφορά κτηνιάτρων της περιοχής μας, για στείρωση και εμβολιασμό τους. Παράλληλα έχει γίνει εφιάλτης για τους συνδημότες μας και όχι μόνο, τα περιστατικά επιθέσεων που δέχονται κυρίως στην περιφέρεια, από τα αμέτρητα αδέσποτα ζώα, όπου μένουν ελεύθερα και εγκαταλελειμμένα χωρίς στείρωση, εμβολιασμό και τροφή.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταγγελίες συνδημοτών μας, καθώς και τα δημοσιεύματα για την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, που παρεμποδίζουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, την πρόσβαση πεζών, πολύ περισσότερο την προσέγγιση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών μέσων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με τη Δημοτική Αρχή να δηλώνει σαν Πόντιος Πιλάτος αναρμόδια, καλώντας τους συνδημότες μας να αλληλοκαταγγέλονται.  

 

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ.

Διαβάστε επίσης