Τι να κάνω αν το παιδί μου θέλει να τρώει όλη την ώρα;

καλό να είναι να το κάνει με υγιεινές επιλογές και όχι να καταβροχθίζει γλυκά και έτοιμα σνακ

Τα παιδιά που ξεκινούν το σχολείο αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Ίσως όχι τόσο όσο τα νήπια, αλλά αρκετά ώστε να έχουν ένα μεταβολισμό να δουλεύει συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πεινούν συνέχεια.

Επιπλέον, τα παιδιά έχουν μικρό στομάχι που δεν παραμένει γεμάτο για πολλή ώρα και χρειάζονται πραγματικά να τρώνε κάθε λίγες ώρες. Μην ανησυχείτε λοιπόν για το λαίμαργο παιδάκι σας. Το ίδιο γνωρίζει πόσο μπορεί να φάει, αλλά καλό να είναι να το κάνει με υγιεινές επιλογές και όχι να καταβροχθίζει γλυκά και έτοιμα σνακ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ασκείται σωματικά.

Αν έχετε ένα παιδί που τρώει διαρκώς, ενθαρρύνετε τις υγιεινές επιλογές. Αν ζητάει όλη τη μέρα πατατάκια, μην το επιτρέπετε. Αν και μπορεί να τα τρώει πού και πού, τα καθημερινά σνακ πρέπει να αποτελούνται από φρούτα, τυρί και σιτηρά. Ακόμα και τα κρακεράκια ή το ποπ κορν αποτελούν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Να έχετε πάντα διαθέσιμο φαγητό. Όταν το παιδί γυρίζει πεινασμένο από το σχολείο, είναι σημαντικό να επανακτήσει την ενέργειά του με φρούτα που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο αλλά και σε ένα μπολ στο τραπέζι ώστε να εξοικειωθεί με την εικόνα και να τα τρώει με ευκολία.

Μην αναγκάζετε το παιδί να αδειάσει το πιάτο του. Αν αγνοήσει την εντολή μέσα του ότι έχει χορτάσει, θα φάει περισσότερο και θα καταλήξει να έχει προβλήματα βάρους ή να τρώει χωρίς όρια επειδή πρέπει και όχι επειδή το χρειάζεται.

Αν το παιδί λέει ότι πεινάει για να καθυστερήσει την ώρα του ύπνου, δώστε του ένα σνακ μία ή δύο ώρες πριν. Αν βλέπετε ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σας, ασχοληθείτε περισσότερο μαζί του και δημιουργήστε ευκαιρίες για να περνάτε χρόνο όλοι μαζί σαν οικογένεια.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης