Εργασίες στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών - Σε καμαρίνια, δάπεδα, φωτισμό και ασφάλεια του μνημείου

δηλωση του κώστα πελετίδη

Τις εργασίες που έγιναν από τους εργαζόμενους του Δήμου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, παρουσίασαν σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πάτρας, Γεωργία Αλεξοπούλου. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστος Κορδάς, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Προγραμματισμού και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι του Δήμου.

Συγκεκριμένα στο Ρωμαϊκό Ωδείο έγιναν από τους εργαζόμενους του Δήμου: Ολική ανακαίνιση των ξύλινων δαπέδων (σκηνή, περιμετρικοί διάδρομοι, σκάλες, παρασκήνια), πλήρης ανακαίνιση με σύγχρονα υλικά στις τουαλέτες και στα καμαρίνια των καλλιτεχνών, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου με φώτα ασφαλείας και προβολείς νέας τεχνολογίας (LED), αντικατάσταση εξωτερικού (χαμηλού) φωτισμού ασφαλείας, αντικατάσταση όλων των προβληματικών πινάκων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, μιλώντας στα ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ είναι ο χώρος που γίνονται πολλές από τις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, εδώ έρχονται καθημερινά πολλοί ξένοι επισκέπτες για να δουν το μνημείο. Οι υπηρεσίες του Δήμου και οι εργαζόμενοι προέβησαν με την έγκριση και την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, σε ανακαίνιση των καμαρινιών, των δαπέδων, του φωτισμού, της ασφάλειας του μνημείου.

Οι δουλειά των εργαζομένων απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που αυτοί έχουν και που τις έχει ανάγκη η πόλη.

Αν αυτοί οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται με οκτάμηνη σύμβαση εργάζονταν ως μόνιμοι στο Δήμο, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάθε σημείο της Πάτρας.

Στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου, έχουμε ως κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Θέλουμε να παραμείνουν και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με τις συμβάσεις στο Δήμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου και όλη η Πάτρα έχουν ανάγκη αυτούς τους 1.000 εργαζόμενους. 

Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης να επισημάνω, ότι ως Δημοτική Αρχή, επιλέξαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να θέσουμε για συζήτηση και ψήφιση δύο σοβαρά προβλήματα, που αφορούν την υγεία του λαού και την εκπαίδευση των παιδιών του. Πρόκειται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χειρουργικό τμήμα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, αλλά και τη συρρίκνωση των τριών εσπερινών ΕΠΑΛ της πόλης.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και οι μειωμένες κρατικές δαπάνες στην Υγεία και την Παιδεία, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται συνολικά και οδηγεί το λαό μας στα τάρταρα.

Δεν θα μείνουμε εκεί. Θα κινητοποιηθούμε απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Το άλλο θέμα είναι τα εμπόδια που θέτουν στους εργαζόμενους που παρακολουθούν μαθήματα στα Εσπερινά Λύκεια. Θέλουν να σταματήσουν το θεσμό των Εσπερινών Λυκείων στερώντας από τους εργαζόμενους τα εφόδια που μπορούν να πάρουν από αυτά. Αντιμετωπίζουν το δικαίωμά τους στην μόρφωση και στην επαγγελματική κατάρτιση ως κόστος που πρέπει να μειωθεί.

Ο πατραϊκός λαός να δώσει ηχηρή απάντηση με την μαζική συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του Δήμου, στις 15 και 17 Ιούνη, με βασική διεκδίκηση: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Σε δήλωσή της η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε: «Παραβρίσκομαι σήμερα εδώ με τον Δήμαρχο για να δείξουμε τις εργασίες που έγιναν, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, στο δάπεδο και σε άλλους χώρους του μνημείου. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Δήμο και στις υπηρεσίες του για τις εργασίες αυτές».

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο όπου παρουσιάστηκαν οι εργασίες που έγιναν από τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα κατασκευή ράμπας για ΑΜεΑ και νέα είσοδος (ξύλινη σκάλα) με προστασία των υπαρχόντων πέτρινων σκαλοπατιών, τοποθέτηση φωτισμού ασφαλείας στο αίθριο που γίνονται εκδηλώσεις, τοποθέτηση χαμηλού φωτισμού (χαμηλής τάσης), τοποθέτηση νέων ηλεκτρικών πινάκων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ