Πάτρα: Κλειστό το Αρχαίο Ωδείο - Πρέπει να κλείσουν ραντεβού όσοι θέλουν να το επισκεφτούν

με πινακίδα ενημερωνουν τους τουριστες που πρεπει να τηλεφωνησουν

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Το στολίδι της Πάτρας, το Αρχαίο Ωδείο, είναι ανοιχτό για το κοινό μόνο κατόπιν ραντεβού! 

Μια πινακίδα στην είσοδο αναγράφει ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να καλούν όσοι θέλουν να το επισκεφτούν και να κλείνουν ραντεβού! 

Ακούγεται σαν φάρσα όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αν δηλαδή κάποιος τουρίστας έλληνας ή ξένος φτάσει στην Πάτρα και θέλει να επισκεφτεί το μνημείο του είναι αδύνατον καθώς θα πρέπει να κλείσει ραντεβού. 

Ένας χώρος που θα έπρεπε να μένει ανοιχτός από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς αποτελεί πόλο έλξης για τουρισμό η Πάτρα επιλέγει να τον κλειδώνει και να αφήνει μια πινακίδα με ένα τηλέφωνο στην πόρτα. 

Την αποκάλυψη έκανε η Γωγώ Κάραλη η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Έκπληξη, προβληματισμό και θυμό μου προκάλεσε η ταμπέλα που είδα στην είσοδο του Αρχαίου Ωδείου σήμερα το πρωί. Δηλαδή ο επισκέπτης που περιδιαβαινει την Πάτρα και φθάνει έξω από το Αρχαίο Ωδείο, θα τηλεφωνήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να κλείσει ραντεβού και να έρθει κάποιος να το ανοίξει? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Το Αρχαίο Ωδείο είναι το μόνον μνημείο της Ρωμαϊκής περιόδου, ηλικίας 19 αιώνων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το κλείνουν? Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί δικαιολογίες, αλλά καμμια δικαιολογία δεν είναι αρκετή για να κλείσει το ωραιότερο μνημείο της πόλης. Μπορεί το υπουργείο πολιτισμου να έχει ως καθήκον την ανάδειξη, συντήρηση και προστασία του αρχαίου πλούτου της χώρας αλλά δεν έχει δικαίωμα να κλείνει ένα μνημείο στο κέντρο της Πάτρας. Η πόλη κάνει προσπάθεια να μπει στον τουριστικό χάρτη, ας μην την υπονομεύουν με άστοχες ενέργειες οι υπηρεσίες. .