Πάτρα: Οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου για τη δράση lets do it Greece - Το πρόγραμμα

την κυριακή

Αειφόρο, «Πράσινο» Πανεπιστήμιο με την περιβαλλοντική εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus σε

συνεργασία με τις ομάδες Robotics Club, Robots@MET,

Racing Team, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών

Ν. Αχαΐας και την Οργάνωση ΣΚΕΑΝΑ διοργανώνουν στα πλαίσια του

 ’S DO IT GREECE

την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00-14:00

στην Πλατεία Β. Γεωργίου Πατρών σχετική εκδήλωση.

Συλλέγουμε καπάκια

Τα καπάκια που θα έχουν συλλεχθεί θα δοθούν στη ΣΚΕΑΝΑ για την προμήθεια αναπηρικού καροτσιού για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11:00

Προσέλευση κοινού στην οδό Μαιζώνος & Γκότση (έξω από το παλαιό Αρσάκειο).

 

 

11:15

Εκκίνηση

 

 

Εκκίνηση ομάδας από το παλαιό Αρσάκειο με κατεύθυνση την Πλατεία Β. Γεωργίου, με τη συνοδεία του ηλεκτρικού μονοθέσιου αυτοκινήτου της UoP Racing Team του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ενημερωτική πορεία προς την Πλατεία Β. Γεωργίου με ταυτόχρονη συλλογή από καπάκια.

 

 

12:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Άφιξη του κοινού στην Πλατεία Β. Γεωργίου.
Χαιρετισμός από τον κ. Αντώνη Χαροκόπο-Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Οργανωτικός Γραμματέας ΕΣΑμεΑ.

 

Βιωματική παρουσίαση πυροσβεστικού οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάτρας. Επίδειξη μέσων κατάσβεσης από το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας.
Παρουσίαση και λειτουργία ρομπότ που καθαρίζουν τους δρόμους, συλλέγουν καπάκια και τα διαχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα τους και είναι κατασκευασμένα από μέλη των ομάδων Robotics Club και Robot@MET. Κουστουμπάρδης Παναγιώτης, ΕΔΙΠ, Διδάκτορας Ρομποτικής, Robots@MET και Robotics Club.
Παρουσίαση του ηλεκτρικού μονοθέσιου αυτοκινήτου της ομάδας UoP Racing Team του Εργ. Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μούρτζης Δημήτρης, Αν. Καθηγητής, Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Παρουσίαση της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών- Green Campus. Μελιώ Κατσιφάρα, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής, MSc-Γεωλόγος, Δημοσιογράφος Up Web Tv.
Παρουσίαση της δράσης του ΣΚΕΑΝΑ 'Καπάκι το καπάκι παίρνουμε το καροτσάκι'  για τον Σύλλογο Παραπληγικών Αχαΐας. Γεράσιμος Φεσσιάν.

 

 

13:15

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ¨ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ¨

 

 

 

 

Η Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου με υπεύθυνο τον κ. Μικρώνη Γρηγόρη, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής, χορογραφεί τραγούδι του ερμηνευτή Λούκα Γιώρκα.

 

 

14:00

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ - ΛΗΞΗ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ