Πάτρα: Διανομή τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο - Πλήθος κόσμου στην ουρά για μερικά τρόφιμα

θα συνεχιστεί και αύριο

Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων αρκετές οικογένειες της Πάτρας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Πλέον το φαγητό για κάποιους συμπολίτες μας δεν είναι αυτονόητο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, σχεδόν κάθε χρόνο αυξάνονται γεωμετρικά οι αιτήσεις στον Δήμο και στις αρμόδιες υπηρεσίες, από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Από σήμερα η Δημοτική αρχή της πόλης ξεκίνησε την διανομή των τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Δόθηκαν γάλα, φακή, απορρυπαντικά, ζάχαρη, πατάτες και κρέας.  Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί. 

Εν έτη 2018 περισσότερες από 1500 οικογένειες της Πάτρας έχουν ανάγκη την βοήθεια του Δήμου. Τρόφιμα αναμένεται να μοιραστούν και στην τράπεζα τροφίμων την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι κανένας πολίτης της Πάτρας να μην στερηθεί τα απαραίτητα τις ημέρες αυτές. Η βοήθεια των ιδιωτών είναι απαραίτητη. Η προσφορά σε τρόφιμα αλλά και άλλα αγαθά μπορεί να γίνεται στα γραφεία του κοινωνικού τομέα της Πάτρας αλλά και στην τράπεζα τροφίμων απέναντι από τον ιερό ναό τους Αγίου Ανδρέα.

Διαβάστε επίσης