Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Bυθίζετε την Ελλάδα στη λάσπη

Τη στήριξή του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και τις οικογένειές τους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή. 


«Παρακολουθούμε με αγωνία την περιπέτεια 2 στρατιωτών και θέλω να εκφράσω την στήριξη μου στους στρατιωτικούς και οικογένειές του. Είναι απαράδεκτη η κράτησή του και επιβαρύνει τις τεταμένες σχέσεις. Δείχνει ότι η περίοδος απαιτεί ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι χειρισμοί της είναι ανεύθυνοι και στοχεύουν σε μικροκομματικούς τακτικισμούς. Αυτό δείξατε από τους χειρισμού σας για τα Σκόπια και για τα Ελληνοτουρκικά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Οι ευθύνες σας είναι βαριές, δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να επιδίδεται σε λεονταρισμούς και στην συνέχεια υποτιμήσατε την περίοδο κρίσης. Υποτιμήσατε την σύλληψη Ελλήνων στρατιωτών όπως υποτιμήσατε και τον εμβολισμό του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. Γιατί ξαφνικά η χώρα εκπέμπει αμηχανία. Μήπως γιατί δεν θελήσατε να χτίσετε αρραγές μέτωπο για τα εξωτερικά θέματα που θα ακολουθούσε μακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική. Στην οικονομία σας πληρώνουμε με δύο άχρηστα μνημόνια. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η αδυναμία μας θα μας κοστίσει πολύ περισσότερα. Πρέπει να φροντίσετε να επιστρέψουν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Να προχωρήσετε άμεσα σε συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν είμαστε οι μόνοι που καταθέσαμε την πρόταση το έκανε και ο κ. Θεοδωράκης και όλοι αποδέχονται σήμερα ότι είναι αναγκαία θεσμική τομή για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του όπως συμβαίνει σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας», τόνισε.  
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Τουρκία οφείλει να σέβεται εμπράκτως της φιλειρηνικές σχέσεις με τους γείτονές της. «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης», τόνισε.