Πάτρα: Η σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο

15/05/2024 | 18:01

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρεται:

Ο Δήμος Πατρέων ανάρτησε σήμερα, 15 Μαΐου, την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό, μετά από αίτημα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Η 15η Μαΐου είναι η ετήσια επέτειος μνήμης της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν και άλλες 950.000 (περίπου τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού), εκτοπίστηκαν. Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής, ήταν να εξαφανιστούν από τον χάρτη, 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις.

Από τότε και μέχρι σήμερα, 76 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει σταματήσει την επιθετική της πολιτική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Μάλιστα, αυτή την ώρα, λαμβάνει χώρα ακόμα μια γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με 35.000 Παλαιστίνιους να έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους 15.000 παιδιά, 10.000 γυναίκες και 7.000 υπέργηροι, πάνω από 70 χρονών.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, είναι καταδικαστέες όλες οι έως σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις, που διαχρονικά αναβάθμισαν την οικονομική, ενεργειακή, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Παρ’ όλο που το 2015, η Ελληνική Βουλή υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ούτε η προηγούμενη ούτε η σημερινή κυβέρνηση το έβαλαν σε εφαρμογή, έχοντας προφανώς άλλες υποχρεώσεις, προς τους δικούς τους συμμάχους.

Ο πατραϊκός, συνολικά ο ελληνικός λαός, είναι αλληλέγγυος με τους Παλαιστίνιους, παλεύει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το «σφαγείο», είναι δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, του πολέμου και της σφαγής χιλιάδων αμάχων, ενηλίκων και μικρών παιδιών, για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι