Κώστας Σπαρτινός στο tempo24.gr: Γιατί αποχωρώ από υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων - Τι δηλώνει για την παράταξη του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΡΑΠ

Τον δρόμο των ζυμώσεων και των διεργασιών για την αναζήτηση νέου προσώπου που θα ηγηθεί της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανοίγει η απόφαση του επικεφαλής της ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστα Σπαρτινού να μην διεκδικήσει εκ νέου το Δημαρχειακό αξίωμα.

Ο κ. Σπαρτινός γνωστοποίησε την απόφαση του, το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΡΑΠ.

Ερωτηθείς από το tempo24.gr, για ποιο λόγο δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Σπαρτινός δήλωσε "Από τη στιγμή που παραμένω Βουλευτής, δεν είναι λογικό ένα άτομο να διεκδικεί δυο αξιώματα. Πρέπει και η λειτουργία των δυο να είναι συνεχής. Λόγω της Βουλευτικής μου ιδιότητας, αδυνατώ πολλές φορές να παραστώ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Παρακολουθώ τα θέματα και θα εξακολουθήσω να είμαι επικεφαλή της ΡΑΠ"

Ο Κώστας Σπαρτινός που θα παραμείνει επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις  προς την κατεύθυνση επιλογής του προσώπου που θα τεθεί υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηριζόμενο από την ΡΑΠ. "Ζυμώσεις και επαφές με στελέχη άλλων παρατάξεων υπάρχουν. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες" επεσήμανε ο κ. Σπαρτινός τονίζοντας "πως οι οποιες συναντήσεις δνε κλείνονται σε όρια παρατάξεων. Υπάρχουν άνθρωπου που δεν έχουν ενταχθεί σε καμία παράταξη και βλέπουν με ενδιαφέρον"

Μιλώντας στο tempo24.gr ο επικεφαλής της ΡΑΠ, άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η παράταξη να μετατραπεί σε μια ευρύτερη συμμαχική Δημοτκή ομάδα, με την προυπόθεση πως θα υπάρχει προγραμματική βάση και δεν είναι απλή "συρραφή" προσώπων.

"Προσωπικά δεν αποκλείω μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον υπάρχει ουσιαστικός λόγος, Θα είμαι ενεργός στις όποιες διεργασίες αφορούν την παράταξη", κατέληξε.

Μ.Κ.Π

 

 

Διαβάστε επίσης