Σίγουρα κάνετε αυτά τα τέσσερα λάθη στο τρέξιμο

δειτε ποια είναι

Κάθε... Ιανουάριο τα γυμναστήρια γεμίζουν με νέους συνδρομητές. Είναι μια περίοδος που πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη γυμναστική και κυρίως το τρέξιμο για να χάσουν τα κιλά των γιορτών που μόλις πέρασαν.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι υποπίπτουν σε 4 βασικά λάθη κάθε φορά που αποφασίζουν να πάνε για τρέξιμο.

Δείτε ποια είναι αυτά, ώστε να μην τα επαναλάβετε:

Ξεκινάτε πολύ “δυνατά”: Το πιο σύνηθες λάθος που κάνετε είναι να ξεκινάτε το τρέξιμό σας σε πολύ υψηλό ρυθμό, επειδή είστε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια. Αλλά αυτό σας κάνει νε εξαντλείστε πολύ νωρίς και να μην καταφέρνετε να διανύσετε την απόσταση που έχετε θέσει ως στόχο.
Φοράτε λάθος παπούτσια: Αν νομίζετε ότι απλά επειδή τα πόδια σας δεν σας πονάνε και δεν βγάζετε φουσκάλες με τα κοινά σας παπούτσια, μπορείτε με τα ίδια παπούτσια να πάτε και για τρέξιμο. Αλλά αν τα παπούτσια δεν εφαρμόζουν πολύ καλά στο πέλμα σας και δεν το στηρίζουν σωστά, μπορεί να έχετε σημαντικά προβλήματα, όπως πόνους στην φτέρνα, στους γοφούς και ακόμα και στην μέση και την ωμοπλάτη.
Θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους: Πολλοί άνθρωποι θέλουν να πιάσουν τους ίδιους στόχους που ακούν ότι ισχύουν για τους ανθρώπους που είναι αδύνατοι και γυμνασμένοι. Αυτό είναι λάθος. Ο μόνος εναντίον του οποίου αγωνίζεστε είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Προσπαθήστε κάθε μέρα να τρέχετε έστω και... ένα μέτρο πιο πολύ από την προηγούμενη. Κάντε αυτό και θα είστε νικητές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πατάτε στις φτέρνες σας σε κάθε διασκελισμό: Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Ανοίγουν τόσο πολύ τον διασκελισμό τους στο τρέξιμο, ώστε σε κάθε επόμενο βήμα προσγειώνουν το πόδι τους στο έδαφος πρώτα με την φτέρνα. Αυτό οδηγεί σε τραυματισμούς και σε φλεγμονή στην φτέρνα. Είναι φυσικό να πατάτε ΚΑΙ με την φτέρνα, αλλά όταν ολόκληρο το βάρος (που αυξάνεται λόγω της ορμής) πέφτει επάνω στην φτέρνα απότομα, τότε προκαλείτε πρόβλημα στον εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης