Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Μαυραγάνη, πατέρα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου

στις 11 το πρωι η νεκρώσιμος ακολουθία

"Σήμερα το πρωί έφυγε ο αγαπημένος μου πατέρας. Με θλίψη και συντριβή θα πούμε το τελευταίο αντίο αύριο το πρωί, στις 11.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών...". Με τα λόγια αυτά αποχαιρέτησε χθες τον αγαπημένο του πατέρα ο πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο Σπύρος Μαυραγάνης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών. Είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή και ειδκεύτηκε στην αμπελουργία. Υπηρέτησε στον Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό φτάνοντας στο βαθμό του διευθυντή. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του είχε βοηθήσει πολλούς αμπελουργούς στην Αχαϊα. Για την προσφορά του στη γεωπονική επιστήμη και ειδικότερα στην αμπελουργία τιμήθηκε από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από δήμο Ρώμης της Ιταλίας στο πλαίσιο συνεδρίου για θέματα του αμπελουργικού κλάδου.

Είχε εκπονήσει ειδικό συγγραφικό έργο στην αμπελουργία και θεωρείτο από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του αμπελουργικού κλάδου στην Ελλάδα.

Με την σύζυγό του Λεμονιά απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο Μαυραγάνη. Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών έχει αποκτήσει με την σύζυγό του Κατερίνα έναν γιο, τον Σπύρο, ο οποίος έχει το όνομα του παππού του.

Η κηδεία του Σπύρου Μαυραγάνη θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2017, στις 11.00 π.μ., από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης