Φλόριντα: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον "Ίρμα" - Πυροβολούν με… καραμπίνες για να τον σταματήσουν - Παρακολουθήστε LIVE την πορεία του

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Νεότερη Ενημέρωση: Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ακόμα 2 άτομα είναι νεκρά από τον κυκλώνα.

Το βόρειο τμήμα από το λεγόμενο «μάτι» του τυφώνα, με διάμετρο 25 χιλιομέτρων, σφυροκοπεί τις ακτές της αμερικανικής πολιτείας.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00.

Περίπου 1 εκατ. σπίτια στην Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι 29.000 από αυτούς βρίσκονται στα νησιά Κις.

Σε επιφυλακή για τον κυκλώνα έχουν τεθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Τζόρτζια, ανάμεσα τους και η Ατλάντα.

Νεότερη Ενημέρωση: Ξεκίνησε ως φάρσα αλλά κάποιοι Αμερικάνοι το… τερμάτισαν! Ανήμποροι μπροστά στην Ίρμα, πολλοί κάτοικοι της Φλόριντας απειλούν… ότι θα αρχίσουν να πυροβολούν προς τον τυφώνα.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ εναντίον της Ίρμας. Δεν θα τη σταματήσει και οι επιπτώσεις θα είναι επικίνδυνες» επισημαινόταν στο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πάσκο, στις δυτικές ακτές της Φλόριντας.

Νεότερη Ενημέρωση: Το λεγόμενο «μάτι» του τυφώνα Ίρμα άρχισε ν’ απομακρύνεται από τις νότιες περιοχές της Φλόριντα, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο παρακολούθησης στις ΗΠΑ (NHC). Πλέον, κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στην Φλόριντα, με ταχύτητα 12,8 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light).

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

Πρώτη Ενημέρωση: «Αν σας έχει δοθεί εντολή για εκκένωση, φύγετε τώρα, όχι το βράδυ, όχι σε μία ώρα, τώρα», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρίκ Σκοτ, προειδοποιώντας για την ισχύ τυφώνα Ίρμα που αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τη Φλόριντα την Κυριακή.

Το μάτι του κυκλώνα Ίρμα θα πλήξει τα Φλόριντα Κις, ένα αρχιπέλαγος από 1.700 κοραλλιογενή νησάκια νοτιοδυτικά της πολιτείας Φλόριντα, καθώς και την πόλη Τάμπα σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων.

Εντολή εκκένωσης σε σχεδόν 7 εκατομμύρια κατοίκους στις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρζια ενόψει της επέλασης του κυκλώνα Ίρμα έδωσαν προηγούνενως οι αρχές. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, και να καταφύγουν στα διάφορα καταφύγια που έχουν ανοίξει στην πολιτεία, ενώ 540.000 πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις ακτές της Τζόρτζια.

O κυβερνήτης της Φλόριντα επιστράτευσε 17.000 εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και παρέμειναν στα σπίτια τους

Παρακολουθήστε live την πορεία του τυφώνα, που έχει προκαλέσει συναγερμό:

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ