Η κατανάλωση ψαριού περιορίζει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Η αυξημένη κατανάλωση ψαριού σχετίζεται με περιορισμό της έντασης των συμπτωμάτων σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό δείχνει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Arthritis Care & Research.

Στη μελέτη συμμετείχαν 176 ασθενείς, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, που αφορούσε τις διατροφικές συνήθειες ενός έτους.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι ασθενείς που κατανάλωναν ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα παρουσίαζαν μικρότερης έντασης συμπτώματα της νόσου, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ψάρι λιγότερο από 1 φορά το μήνα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, εάν τα παραπάνω ευρήματα επιβεβαιωθούν από περισσότερες μελέτες, μπορεί να υποτεθεί πως η κατανάλωση ψαριού συμβάλλει στη μείωση της σχετιζόμενης με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα φλεγμονής.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ψαριού σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ενώ οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα πιθανόν να έχουν ένα λόγο παραπάνω για να το προσθέσουν στο διαιτολόγιό τους.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε επίσης