Πάτρα: Μια γειτονιά με πεντακάθαρους κάδους που λάμπει μέσα στην βρωμιά των ημερών- Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια- Γιατί γίνεται και αλλιώς...

οι πολίτες μπορούν

Δεν είναι όλα χαμένα σε αυτό τον τόπο. Υπάρχουν και οι ...άλλοι άνθρωποι, αυτοί που σκέφτονται στοιχειωδώς τον διπλανό τους και αρνούνται να γίνουν ένα με τα σκουπίδια. Οι φωτογραφίες είναι από μια γειτονιά στην περιοχή Ψάχου στα Ζαρουχλέικα.

Οι νοικοκυρές της περιοχής, έχουν σφραγίσει τους κάδους και κρατάνε τα σκουπίδια στα σπίτια τους. Στους κάδους μάλιστα έχουν κολλήσει και χαρτιά τα οποία αναφέρουν:

"Να κρατήσουμε τη γειτονιά μας καθαρή. Παρακαλούμε μη βγάζετε άλλα σκουπίδια στους καδους μέχρι να λήξει η απεργία. Κρατήστε τα σκουπίδια σας σε κλειστές μαύρες σακούλες μακριά από τον ήλιο  και ραντίστε τες με ασβέστη ή χλωρίνη. Άς έχουμε έναν πιο υγιεινό και όμορφο κοινόχρηστο χώρο για μας και τα παιδιά μας".

Η αρχή, όπως μαθαίνουμε έγινε πριν από πολλά χρόνια με έναν κάδο κατά τη διάρκεια απεργίας στην καθαριότητα. Η πρώτη διδάξασα βρήκε πολλούς μιμητές και έτσι σήμερα οι κάδοι στη γειτονιά είναι όλοι σφραγισμένοι και τα παιδιά παίζουν ανέμελα στους δρόμους, χωρίς το ... άρωμα των σκουπιδιών.

Γιατί τελικά και οι πολίτες μπορούν. Μερικές φορές μάλιστα πολύ καλύτερα από τους φορείς.

Γ. Κον.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ