Πάτρα: Ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα η 40χρονη με το σπρέι και ένας μαθητής

Καταγγέλλει πως μαθητές την μπουγέλωσαν και της έριξαν κροτίδα

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση της 40χρονης, που όπως ανέδειξε το tempo24.gr, έκανε χρήση σπρέι  πιπεριού, σε βάρος μαθητών Λυκείου, της Πάτρας. Σήμερα το αναμενεται να οδηγηθεί και να δώσει εξηγήσεις για το πρωτοφανές περιστατικό,στον Εισαγγελέα Πατρών. Το κατώφλι του Δικαστικού Λειτουργού, θα περάσει και ένας μαθητής 18 ετών. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το το tempo24.gr, το περιστατικό ξεκίνησε, όπως καταγγέλει μία γυναίκα, όταν ομάδα μαθητών εκτός του σχολείου που βρίσκεται στη γειτονιά της, την μπουγέλωσαν και στη συνέχεια της έριξαν στα πόδια κροτίδα. Λίγο αργότερα, η ίδια πήγε στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να τους ζητήσει το λόγο της επίθεσης. Όταν έφθασε εκεί, όπως υποστηρίζει η ίδια, αναγνώρισε από την παρέα τρία παιδιά. Εκεί λογομάχησαν έντονα και πάνω στον καβγά, έβγαλε από την τσάντα της ένα σπρέι, πιθανότατα πιπεριού, και ψέκασε στο πρόσωπο τα παιδιά.

Απροστάτευτα τα σχολεία της Αχαΐας - Πολλά περιστατικά με εξωσχολικούς, καταγγέλει η Α' ΕΛΜΕ

Την έντονη αντίδραση της Α' ΕΛΜΕ Αχαίας προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, όπως έγραψε πρώτο το tempo24.gr, με την γυναίκα που κατήγγειλε πως την μπουγέλωσαν και της έριξαν κροτίδα, μαθητές και αποφάσισε να πάει στο σχολείο να τους ζητήσει το λόγο και εκεί τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ καταδικάζουν το περιστατικό το οποίο είναι το πιο πρόσφατο από τα πολλά περιστατικά με εξωσχολικούς, καταγγέλλοντας πως τα σχολεία μας είναι απροστάτευτα.

Η ανακοίνωση:

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της περιοχής ευθύνης μας, το οποίο προστίθεται σε μια αλυσίδα ανάλογων τέτοιων συμβάντων το τελευταίο διάστημα.

Είναι απαράδεκτο, άτομο από το εξωσχολικό περιβάλλον αφενός να εισβάλει στο χώρο του σχολείου, να απειλεί μαθητές και να κάνει χρήση όπλου (σπρέι πιπεριού) κατά  μαθητών και  καθηγητή και αφετέρου να  μηνύει μαθητή και τον Διευθυντή του σχολείου, ενεργοποιώντας διαδικασίες αυτοφώρου, σύροντας τους ως κοινούς εγκληματίες στα κρατητήρια, στη σήμανση και στα δικαστήρια.

Τα σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς  θα  τους  προστατέψει  κανείς; 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προστατέψει τα σχολεία μας τόσο με επί πλέον νομικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται  το εν γένει παιδαγωγικό περιβάλλον (όπως η ηρεμία και η παιδαγωγική λειτουργία στο σχολικό χώρο),  όσο και με την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Ζητούμε:

Α) Να προσληφθούν  άμεσα σχολικοί φύλακες, για  την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), πριν να είναι αργά και βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Β)  Να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις που να προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς στην άσκηση των διδακτικών, εκπαιδευτικών και διοικητικών καθηκόντων τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη σχολική κοινότητα, στον Διευθυντή, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές".

Πάτρα: Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την επίθεση γυναίκας σε μαθητές και καθηγητές 

Θέση για περιστατικό που συνέβη χθες σε λύκειο της Πάτρας και ανέδειξε με ρεπορτάζ του το tempo24.gr, παίρνει επίσημα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Πατρέων.

 Η ανακοίνωση: 

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων &Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων μετά το περιστατικό που έλαβε  χώρα  χθες   μέσα στην  Σχολική  κοινότητα  και συγκεκριμένα  σε  αύλειο   χώρο  Σχολείου  του Δήμου μας Καταδικάζουμε απερίφραστα  τις εν λόγω  ενέργειες της  ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΣ  η οποία έστειλε ακόμα και στο Νοσοκομείο μαθητές  και Καθηγητές με κακώσεις .

Στηρίζουμε τους μαθητές ,την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς διότι έπραξαν τα δέοντα και διαχειρίστηκαν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που προέκυψε  .

Τέλος ως γονείς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την Πολιτεία την  ΑΜΕΣΗ στελέχωση των Σχολείων  με καταρτισμένο  προσωπικό  φύλαξης, έτσι ώστε να αποφευχθούν  στο  μέλλον παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις".

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ