Αθηνά Τραχήλη: Η περίπτωση του ιατρικού λάθους

μιλησε σε διημεριδα στην αθηνα η προεδρος του πανελληνιου κτηνιατρικού συλλόγου

Στην διημερίδα του Συνδέσμου Μικρών Ζώων Αττικής παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη. Το Σάββατο, 18/03, η κυρία Τραχήλη μίλησε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα την δεοντολογία των κτηνιάτρων και την περίπτωση του ιατρικού λάθους.

Αφού σχολίασε τον υποτιμημένο ρόλο που η πολιτεία δίνει στην κτηνιατρική επιστήμη και στο κτηνιατρικό επάγγελμα, τόνισε την ανάγκη οι ίδιοι οι κτηνίατροι να γνωστοποιούν την σημασία της δουλειάς του τόσο σε σχέση με την υγεία και ευζωία των ζώων, όσο και με την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ταύτισε την συναδελφικότητα με την συνεργασία, την ενημέρωση, την προστασία του συναδέλφου που εργάζεται αξιοπρεπώς, όχι, όμως, και με την συγκάλυψη. Τόνισε δε την ύπαρξη και λειτουργία πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και οι ιδιώτες, αλλά παρατήρησε πως εξαιτίας του ελλιπούς νομικού πλαισίου εκείνο μπορεί να φτάσει μέχρι την σύσταση.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν τόσο την πληροφόρηση των πολιτών όσο και την κατάρτιση των μελών του, ενώ διαρκώς απαιτεί την θέσπιση και αποσαφήνιση κώδικα δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης