Έφοδοι στη Ζάκυνθο για τις "μπόμπες" σε αποθήκες αλκοολούχων ποτών μετά την τύφλωση Αγγλίδας από το ποτό

Δεσμεύτηκαν μεγάλες ποσότητες

Λαυράκι φαίνεται πως έβγαλε ο έλεγχος που πραγματοποίησε σε αποθήκη αλκοολούχων ποτών στην πόλη της Ζακύνθου, μεικτό Κλιμάκιο αποτελούμενο από το Τελωνείο Ζακύνθου, το Γενικό Χημείο του Κράτους, την Αστυνομία και τη ΔΟΥ. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό συμμετείχαν 5 αστυνομικοί με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου Τριαντάφυλλο Πανώριο, 2 υπαλλήλους του Τελωνείου, 2 Εφοριακούς και 1 Χημικό από την Πάτρα.

Μέχρι τη στιγμή που έγινε ο έλεγχος κανείς δεν γνωριζε τίποτα προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο του ελέγχου.

Κατά τον έλεγχο που έγινε, πήραν δείγματα από δεκάδες μπουκάλια αλκοολοχων ποτών από διάφορες μάρκες προκειμένου να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο και να αποδειχθεί εάν πρόκειται ή όχι για νοθευμένα ή παραποιημένα ποτά που προοριζόταν προς κατανάλωση σε καταστήματα του νησιού.

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ποτών που περιλαμβάνονταν σε 10 μεγάλα πλαστικά δοχεία πέντε λιτρων με διαυγές λευκό αλκοολούχο ποτό, 9 μεγάλα πλαστικά δοχεία πέντε λιτρων με κόκκινο αλκοολούχο ποτό, 19 μπουκάλια αγνώστου χωριτικότητας με κίτρινο αλκοολούχο ποτό, 1 μπουκάλι αγνώστου χωριτικότητας με κόκκινο αλκοολούχο ποτό, 12 μπουκάλια Τζίν, 6 μπουκάλια Βότκα.

Κατά το γενόμενο έλεγχο συνελήφθηκε η υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία αφού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη ορίζοντας τακτική δικάσιμο ενώ αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου ο ιδιοκτήτης της αποθήκης.

Ένα ακόμη περιστατικό μαζί στο δρόμο της δικαιοσύνης πουέχουν πάρει 94 περιπτώσεις ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Λαγανά από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, κατά την τελευταία τετραετία.

Την είδηση αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού αναφορικά με επάνοδο της συζήτησης γύρω από το θέμα της αποτελεσματικότητας ή μη της διαδικασίας ελέγχου των αλκοολούχων ποτών. Ο λόγος, επειδή αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία στην εκάστοτε χημική υπηρεσία του κράτους, που ανταποκρίνεται με τραγικά αργούς ρυθμούς.

Λίγες ώρες αργότερα το ίδιο Κλιμάκιο προχώρησε σε ελέγχους σε μπαρ και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά. Ωστόσο, δευτερο Κλιμάκιο με την ίδια σύνθεση αλλά διαφορετικούς υπαλλήλους και τη συμμετοχή Υπηρεσιών από την Αθήνα προέβη σε δευτερο έλεγχο στο λαγανά όπου εντόπισε παρατυπίες σε μπαρ της περιοχής το οποίο και σφράγισε προσωρινά.

Πηγή: imerazante.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ