Θρίαμβος και επική πρόκριση του Ολυμπιακού 1-6

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του επικράτησε στην παράταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6-1 στη Σερβία (σ.σ Τόπολα) και προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε (ένα γκολ, δύο ασίστ σε Φορτούνη και Ελ Κααμπί) προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο και παρά το γκολ-πέναλτι της Μακάμπι Τελ Αβίβ (57’), κατάφεραν να φτάσουν στο 4-1 με γκολάρα του Ελ Κααμπί και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα και με δύο γκολ από τους Γιόβετιτς (93’) και Ελ Αραμπί (103’) έφτασαν στο 6-1, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του να γράφουν ιστορία και να οδηγούν τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Conference League.΄

Μια αδιανόητη εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, που έστησαν πάρτι στην Τόπολα και με μια επική ανατροπή (σ.σ είχαν χάσει 4-1 στο πρώτο παιχνίδι) έφτασαν σε μια τεράστια πρόκριση. Στην πρόκριση του αιώνα! Μια πρόκριση που μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει. Μόνο ο Θρύλος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι Ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία και γέμισαν με χαρά και περηφάνια τους οπαδούς τους, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να φτάνει σε μια μυθική ανατροπή, να περνάει στα προημιτελικά του Conference League και να συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι. Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) στις 15:00.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι  Έσε, Τσικίνιο και Όρτα ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην αντίστοιχη της επίθεσης. Ο Ρόμπι Κιν από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με την εξής 11άδα: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανιτσόφσκι, Νταβίντα, Ζάχαβι και Μίλσον.

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν τρία γκολ και να έχουν ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα. Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να παλέψουν για την ολική ανατροπή και πήραν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο πρώτο λεπτό ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 10’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ και σούταρε πέφτοντας, ο Μισπάτι προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν έδιωξε, με την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και στο 26’ έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Ελ Κααμπί, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας της Μακάμπι απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 36’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Κώστα Φορτούνη. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ποντένσε έκανε την πάσα στον Ελληνα μεσοεπιθετικό, αυτός έτρεξε το μισό γήπεδο, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μακάμπι και με υποδειγματικό τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ποντένσε, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε ο Πορτογάλος έφυγε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως οι Πειραιώτες έκαναν το 3-0 με τον Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά και ο Μαροκινός φορ με κεφαλιά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μισπάτι, ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού (1-4).

Μείωσε η Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στο 55’ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, κόντρα στη ροή του αγώνα, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Καρνιτσόφσκι. Ο Ζάχαβι εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Ρόμπι Κιν.

Ασύλληπτο γκολ από τον Ελ Κααμπί για το 4-1!

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πτοήθηκε και στο 65’ έκανε το 4-1 με ένα απίστευτο γκολ από τον Ελ Κααμπί. Ο Ορτέγκα σέντραρε από αριστερά και ο Μαροκινός επιθετικός με εντυπωσιακό ψαλιδάκι νίκησε τον Μισπάτι και έβαλε… φωτιά στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας και στην κερκίδα, όπου βρισκόντουσαν οι οπαδοί των Πειραιωτών.

Στο 77΄ η Μακάμπι Τελ Αβίβ απείλησε με τον Πέρετζ, αλλά η κεφαλιά που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Γιόβετιτς αντί του Όρτα. Στο 88’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στο παιχνίδι και τον Ελ Αραμπί αντί του κουρασμένου Ελ Κααμπί.

Τεράστια ευκαιρία με Γιόβετιτς

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 5-1. Ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη πάσα στον Μαυροβούνιο, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μισπάτι. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ πάρτι και… 6-1!

Στο έξτρα μισάωρο ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να φτάσει στο 5-1. Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στρώθηκε στον Γιόβετιτς και αυτός με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έκανε το 5-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Μετά το γκολ ο Μεντιλίμπαρ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Φορτούνη.

Στο 103’ μάλιστα ο Ολυμπιακός έκανε το 6-1 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μασούρας, μετά την ωραία μπαλιά του Έσε, βγήκε τετ α τετ με τον Μισπάτι, τον απέφυγε με χαρακτηριστική άνεση και από πλάγια θέση γύρισε στον Μαροκινό, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 6-1!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν το παιχνίδι και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα «σφράγισαν» την πρόκριση στους «8» του Conference League.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ