ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι έλεγαν στις συνομιλίες τους τα μέλη του κυκλώματος που έδινε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας - Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" την σπείρα - Πώς προσέγγισαν τους μαθητές - Ξύλο, απειλές, απαγωγές

Μέσα στο σχολικό συγκρότημα έκρυβε η σπείρα τα ναρκωτικά!

Το tempo24 συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα που προμήθευε ναρκωτικά σε μαθητές της Πάτρας έχει στην κατοχή του τμήματα των ηχογραφημένων συνομιλιών της σπείρας. Όπου μεταξύ άλλων ακούγονται να συζητούν για το πως θα μεταφέρουν ναρκωτικά από την Αθήνα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν συνθηματά για τα ναρκωτικά λέγοντας ονόματα φαγητών, όπως σε μια περίπτωση που αναφέρουν οτι δώσουν "Κανελόνια με κιμά".

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών:

Α: Θα το πάρουμε ...καθαρό να καταλάβεις.

Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλα...ίες

Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.

Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.

Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.

Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα...

Σοκ στην Πάτρα

Στο μεταξύ σοκαρισμένη παραμένει η πατραϊκή κοινωνία, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα από την αποκάλυψη του tempo24 για την σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα, στην περιοχή Μαρούδα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Κρατούμενοι στην Ασφάλεια Πάτρας παραμένουν τα μέλη σπείρας που έδινε ναρκωτικά σε μαθητές, καθώς μετά την παρουσία τους στο Εισαγγελέα το πρωΐ του Σαββάτου, την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή.

Από τα 12 μέλη, οι 4 είναι ανήλικοι μαθητές που χρησιμοποιούνταν για "βαποράκια" , προκειμένου να προωθούν τα ναρκωτικά στους συμμαθητές τους. Το πλέον σοκαριστικό είναι πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 13χρονος μαθητής Γυμνασίου! Οπως αποκάλυψε μαθητής τον χτυπούσαν και τον εκφόβιζαν για να πουλά ναρκωτικά στους συμμαθητές του.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες πως για περίπου ένα χρόνο γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο συγκεκριμένα σχολικό συγκρότημα και αμέσως τέθηκε στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Πάτρας. Στελέχη της οποίας παρακολουθούσαν νυχθημερόν τα μέλη του κυκλώματος.

Μάλιστα είχαν φροντίσει το τελευταίο δίμηνο να παρακολουθούν και τα τηλέφωνα της σπείρας και οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένες συνομιλίες με το αλισβερίσι που γινόταν, όπως επιβεβαίωσε και ο πατρινός δικηγόρος Ακης Βαβαρούτας, συνήγορος ενός εκ των ανήλικων κατηγορουμένων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και πιο συγκεκριμένα:

Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,
Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα,
Έξι γονείς - κηδεμόνες των ανηλίκων,
Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον (65) αγοραπωλησίες  ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατάσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην Πάτρα 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση,μέσω των ανηλίκων μελών της, χρησιμοποιούσε το σχολικό συγκρότημα ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο της για την  περαιτέρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
21,8 γραμμάρια κοκαΐνης
29,7 γραμμάρια MDMA
δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού
Τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα),
Δύο σιδερογροθιές,
Ένα ξύλινο μπαστούνι,
τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
4450€

Μαθητές "βαποράκια"

Οπως έχει πληροφορηθεί το tempo24 τους μαθητές προσέγγισε η σπείρα δελεάζοντας τους με χρήματα. Στην συνέχεια όμως ο εφιάλτης άρχισε όταν οι απειλές και οι εκφοβισμοί, αλλά και οι ξυλοδαρμοί έγιναν καθημερινότητα. Οι μαθητές εξαναγκάζονταν να πουλούν , καθώς ακόμη και ολιγώρες απαγωγές τους έκαναν τα μέλη της σπέιρας, ενωά απειλούσαν πως θα γίνουν σοβαρά αντίποινα στις οικογένειές τους.

Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα

Σοκαρισμένη είναι η εκπαυδευτική κοινότητα από την αποκάλυψη της σπείρας που είχε ως ορμητήριο της το σχολικό συγκρότημα, που στεγάζει Λύκειο και Γυμνάσιο.

Μάλιστα η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή μιλώντας στο tempo24 σημείωσε πως για το γεγονός της επέμβασης της ΕΛΑΣ στο σχολείο ήταν ενήμερη και είναι σοκαρισμένη από τα ευρήματα.

"Θα κάνουμε ότι πρέπει προκειμένουν οι μαθητές, οι καθηγητές και γονείς να είναι ήρεμοι με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο ,μετά τις διακοπές του Πάσχα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί ομαλά. 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπόθεση "βόμβα" στην Πάτρα! 12 συλλήψεις της Δίωξης για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία! Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες, σοκάρουν οι πληροφορίες για τη δράση της οργάνωσης

 

 


 

Διαβάστε επίσης