Ζάκυνθος: Τι είπε στην απολογία του ο 27χρονος που κατηγορείται ότι εξανάγκασε τη σύντροφο του να αποβάλει - Αφέθηκε ελεύθερος

Ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος

Για περισσότερες από δυόμιση ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή Ζακύνθου ο 27χρονος που κατηγορείται ότι εξανάγκασε τη σύντροφο του να πάρει χάπια προκειμένου να αποβάλει το έμβρυο που κυοφορούσε. Ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και τελικά μετά το τέλος της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Ο νεαρός άνδρας μετά την απόφαση των δικαστικών λειτουργών. δεν διέταξαν την προφυλάκιση του, αλλά του επέβαλλαν τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής,  της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα κι εγγυοδοσία 2000 ευρώ. 

«Το σημαντικό βέβαια είναι ότι είπαμε αυτά που πιστεύουμε και θεωρούμε ότι καταδεικνύουν την  αθωότητα μας. Αξιολογήθηκαν από τον κύριο ανακριτή και τον κύριο εισαγγελέα και μας επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι», ο δικηγόρος του 27χρονου Παναγιώτης Κεφαλλήνος και συνεχίζοντας προσθέτει:   «Υποστήριξε ότι δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα, έχοντας ως οδηγό του την ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος βίας κατά της συγκεκριμένης μηνύτριας κι άλλους ισχυρισμούς που καταδεικνύουν την αντιφατικότητα των ισχυρισμών της μηνύτριας. Όλοι οι ισχυρισμοί της είναι αντιφατικοί».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αναφέρεται στα όσα υποστηρίζει ο εντολέας του αλλά και στο τι επακολούθησε στο νοσοκομείο.

«Πήγε στο νοσοκομείο, αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν πήγε γιατί έκανε κάποια πράξη βίας ή οτιδήποτε άλλο σε βάρος της μηνύτριας. Η μηνύτρια η ίδια ανέφερε ότι είχε κάνει χρήση κάποιον σκευασμάτων. Το γεγονός τοποθετείται από την ίδια το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου. Πήγαν λοιπόν στο νοσοκομείο και η ιδία λέει ότι δεν είχαν κινητό για να κάνει καταγγελία και βρίσκεται στο νοσοκομείο αρκετές ώρες μόνη της, όταν γίνονταν οι εξετάσεις σε ένα ασφαλές περιβάλλον με γιατρούς με άλλους  νοσηλευτικούς υπαλλήλους και δεν αναφέρει τίποτα σε βάρος του εντολέα μου. Αφού έχει τονίσει στους γιατρούς τι έχει συμβεί, αλλά δεν έχει πει τίποτα εναντίον του εντολέα μου, το βράδυ έκανε την καταγγελία».

Παράλληλα ο δικηγόρος του νεαρού άνδρα λέει ότι ποτέ ο πελάτης του δεν εγκατέλειψε τη σύντροφο του ούτε τις αφαίρεσε το πορτοφόλι που η ίδια ισχυρίστηκε ότι της έκλεψε. «Έφυγε στις οκτώ το πρωί από το νοσοκομείο και πήγε να φέρει τη μητέρα της που ο ίδιος την ειδοποίησε, κάθισε δύο –τρεις ώρες μαζί της στο νοσοκομείο και στη συνέχεια της πήγε το μεσημέρι χυμούς κι άλλα πράγματα. Ήταν συνέχεια  μαζί της».

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ