Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα, κατέρρευσε τμήμα δρόμου στη Φλώρινα – «Πνίγεται» η Καλαμπάκα

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Ελλάδας

Η κακοκαιρία «Π» έχει ήδη ξεκινήσει να «δείχνει τα δόντια της» από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή.

Εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής.

Και για τα δύο σημεία κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί έως τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Παράλληλα, η ορεινή Καλαμπάκα έχει «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία, με την Κρανιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτίρια.

Ζημιές από πτώσεις δέντρων στο Μέτσοβο

Στο Μέτσοβο καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα και οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.  Στο κέντρο της περιοχής σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων κλαδιών και δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από νωρίτερα την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Αποκολλήθηκε βράχος στην Κέρκυρα

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην Κέρκυρα, συγκεκριμένα στον δρόμο προς Στρινύλα από Σγουράδες, καθώς αποκολλήθηκε ένας βράχος και βρίσκεται στην μέση του δρόμου.

Φλώρινα: Υποχώρησε το οδόστρωμα στο Πισοδέρι

Τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε, ενώ φαίνεται πως έχει ραγίσει και η άσφαλτος στο συγκεκριμένο σημείο.

Σημειώνεται ότι έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ