Πάτρα: Οι καθηγητές στηρίζουν τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ

Σε ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρεται:

Την Τρίτη 16/4/24, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη, η οποία  απευθυνόταν στην ευρύτερη Εκπαιδευτική Κοινότητα της πόλης μας.  

Η Σύσκεψη οργανώθηκε κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας  ΚΕΘΕΑ προς την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, η οποία ανέλαβε και την όλη οργάνωσή της.  Συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες σ’ αυτήν ήταν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  Πάτρας, ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-Οξυγόνο και το ΕΣΥΝ Πάτρας.  

Στην διάρκεια της Σύσκεψης έγιναν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φορέων που  επικεντρώθηκαν στην μεγάλη προσφορά των Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στον χώρο της  Απεξάρτησης, αλλά και στην επίθεση που δέχεται το ΚΕΘΕΑ από την Κυβέρνηση.  Αδικαιολόγητη κυβερνητική επίθεση σε έναν καταξιωμένο Οργανισμό ο οποίος, όπως  τονίστηκε από τους ομιλητές, αφού προσέφερε πλήρη και μόνιμη απεξάρτηση στους  εξαρτημένους νέους και νέες επί 40 χρόνια, απειλείται να ενταφιαστεί μέσα σε έναν  φαραωνικό Υπερ-Οργανισμό όπου θα βασιλεύουν τα υποκατάστατα… και φυσικά τα  κέρδη.  

Σε μία κοινωνία στην οποία η χρήση ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται κατακόρυφα,  εισχωρώντας ακόμη και στις σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα την εκδήλωση βίαιων  ενδοσχολικών συμπεριφορών, η κατάργηση των Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι μία  άκρως αντικοινωνική πράξη. Μια πράξη που ήδη βρίσκει αντιμέτωπες εκατοντάδες  Συλλογικότητες, με πρωτοπόρα την Εκπαιδευτική Κοινότητα και όλους τους εκφραστές  της.  

Εμείς, οι Οικογένειες των νέων που απεξαρτήθηκαν με την βοήθεια του ΚΕΘΕΑ, οι  Γονείς των παιδιών που τώρα απειλούνται από διάφορες εξαρτήσεις, οι Εκπαιδευτικοί  που ζούμε καθημερινά αυτήν την απειλή μέσα στα σχολεία, υψώνουμε κραυγή  αγωνίας αλλά και αγώνα προς τους ιδιωτικοποιητές των πάντων…

-Κάτω τα αρπακτικά σας χέρια από την Ιθάκη, τον Νόστο, το Οξυγόνο, την Αριάδνη, και  όλα τα υπόλοιπα Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Ο Οδυσσέας θα νικήσει τους Κύκλωπες και  τους Λαιστρυγόνες. Ο Θησέας κρατάει γερά τον μίτο που βγάζει από τους Λαβυρίνθους  και σκοτώνει τον Μινώταυρο του κέρδους. Η Απεξάρτηση πρέπει να σωθεί…και θα σωθεί! 

  

 

Διαβάστε επίσης