Είναι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ευκαιρία;

του αποστολου ι. Βουλδή

Είναι άραγε ευκαιρία η έλευση του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα; Το ερώτημα απλό , αλλά πάντα τόσο δύσκολο να απαντηθεί.

Γιατί άραγε θα πρέπει να σπεύσει ο Πρωθυπουργός σε μια περιοχή για να δεχθεί μύρια όσα αιτήματα από φορείς, οργανώσεις, πολιτικούς, συλλόγους, πολιτικάντηδες, επίδοξους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο;  Δεν έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων γα τα ζητήματα του τόπου θα επισκεφθεί; Σαφώς και οι συνεργάτες του έχουν φροντίσει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για τα μείζονα ζητήματα, σε κάποιες δε περιπτώσεις ακόμη και για τα ελάσσονα…

Αδικος κόπος θα πείτε, να στριμωχτούν, να …σαρδελοποιηθούν  με ένα ψήφισμα ανά χείρας, ή υπό μάλης , μήπως με τάκλιν, τζαρτζαρίσματα και  ελιγμούς ,που θα ζήλευαν  και αθλητές, φθάσουν κοντά και παραδώσουν  τον κατάλογο με τα αιτήματα…

Δυστυχώς όμως κινούμαστε πάντοτε σε λογικές και πολιτικές περασμένων δεκαετιών …κατά τα ειωθότα !

Από όποια πλευρά και να δεις το γεγονός , πάντως, δεν παύει να έχει την σημασία του και να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Είτε για να διαδηλώσεις κατά των κυβερνητικών πολιτικών. Είτε για να υποβάλεις αιτήματα.

Και οι πολίτες της περιοχής αναμένουν πλείστες απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλωστε αυτός  ήταν που από τα προεκλογικά μπαλκόνια μιλούσε , υποσχόταν και δεσμευόταν για αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Ελλάδα. Και  οφείλει με την παρουσία του εδώ να δώσει απαντήσεις. Να πει για χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης σχεδιασμών που έμειναν στα συρτάρια. Για άστοχες αποφάσεις, με συνέπειες ολέθριες , όπως  η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου. Ενός δρόμου «γκιλοντίνα».

Για τον σιδηρόδρομο, που είχε η πόλη προ δύο αιώνων και έχασε…

Για το θαλάσσιο μέτωπο, που παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο…

Για την αποβιομηχάνιση της περιοχής, που θα ξεκινούσε από ‘δω το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας…

Αναρίθμητος ο κατάλογος…

Είναι βέβαιο πως κανείς δεν αναμένει στην σημερινή εποχή θαύματα! Απαντήσεις θέλουμε. Όχι όμως με περιτύλιγμα αοριστολογίας !

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ