Περιφερόμενος θίασος που κόβει κορδέλες και ζητά συγγνώμη από την τρόικα

του γιαννη μακκα, πρωην προεδρου νοδε αχαιας νδ

Μοιάζει με θέατρο κακής ποιότητας  ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση τι ς τελευταίες ημέρες. Από τη μια οι υπουργοί της ,σαν περιφερόμενος θίασος ,κάνουν περιοδείες  και εγκαινιάζουν έργα άλλων, κι  από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απολογείται στην τρόικα και ζητά συγγνώμη με τον τρόπο του, για τα ψίχουλα που πέταξαν στους πολίτες. Και τα πέταξαν ακριβώς για να μπορέσουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες μιας και διανύουμε μέρες γιορτών.

Με μια επιστολή «μνημείο» υποτέλειας η Ελληνική κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στον Πρόεδρο του  Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ και στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι δεν θα το ξανακάνουν.Δεν θα δώσουν ξανά ούτε το ελάχιστο αν δεν πάρουν το ΟΚ. Το δεν θα ρωτήσουμε κανέναν πού θα δώσουμε τα πλεονάσματα «ξεχάστηκε» πολύ γρήγορα.

Και άλλωστε τι έδωσαν;Toλένε καθαρά. Έναν 13ο μισθό περιορισμένο, σε ορισμένους συνταξιούχους κι αυτό για μια φορά. Ποια παλιά δέσμευση τους κάνουν πράξη; Κι όσο για τη μη αύξηση  του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες ,αυτή ισχύει για το 2017 και μόνο. Λες και το προσφυγικό, ένα θέμα που «καίει» την Ευρώπη, θα λυθεί ως διά μαγείας…

Αλλά επειδή δεν τους βγαίνουν τα σχέδια και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν προχωρά,  το Plan b για τα προβλήματα που θα προκύψουν, είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Γι΄αυτό και η πρεμούρα.

Στην κυβέρνηση αυτό που πλεονάζει είναι η διγλωσσία και τα παλαιολιθικά «θα», την ώρα που η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή για να βγει από το τέλμα. Κι αυτή θα γίνει όσα ψέματα κι αν μοιράσουν.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ