Τα «περίεργα πράγματα του Κοινωνικού τομέα»

*Άρθρο - απάντηση της Ελένης Μπιρλή, δημοτικής συμβούλου και Αντιπροέδρου του ΚΟΔΗΠ

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», Γιώργος Σιγαλός, διαπιστώνει περίεργα πράγματα στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου μας.

Είναι περίεργο για παράδειγμα, που το Δ.Σ. του Οργανισμού υποχρεώθηκε λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση του διεθνούς διαγωνισμού, να αποφασίσει την απευθείας προμήθεια τροφίμων, για την κάλυψη των αναγκών των δομών μας, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, η τράπεζα τροφίμων, το δεκατιανό των υποσιτιζόμενων μαθητών.

Προφανώς θα επιθυμούσε να μείνουν χωρίς φαγητό χιλιάδες παιδιά, αρκεί να κάνει «αντιπολίτευση» ο ίδιος και η παράταξή του.

Εκεί που ξεπερνά όμως, ακόμη και τον εαυτό του ο κ. Σιγαλός, είναι ότι εγκαλεί τον Οργανισμό και την Δημοτική Αρχή, για το γνωστό πρόγραμμα ΤΕΒΑ (διανομή τροφίμων).

Δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του, που η Δημοτική Αρχή κατήγγειλε τα ψίχουλα της ελεημοσύνης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Φανερά απογοητευμένος που παρά τις δυσκολίες η Δημοτική Αρχή πήρε μέτρα και οργάνωσε τη διανομή, με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν συνθήκες κανιβαλισμού όπως σε άλλους Δήμους, εκφράζει ερωτηματικά για τα εναπομείναντα νωπά προϊόντα.

Ενημερώνουμε ότι τα νωπά κοτόπουλα που περίσσεψαν δεν προέκυψαν γιατί η «καλή κυβέρνηση» έστειλε μεγάλη ποσότητα, αλλά γιατί προσήλθε μικρότερος αριθμός από το σύνολο των ωφελουμένων.

Διαπιστώνοντας ότι θα μείνουν αδιάθετα, η Δημοτική Αρχή, τα κατέψυξε πριν την ημερομηνία λήξης τους, κάνοντας το αυτονόητο, που κάνει ο καθένας μας στην οικογένειά του.

Παρότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μας καλεί να τα αναδιανείμουμε, εμείς επιλέξαμε με ευθύνη μας, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

Ευτυχώς λοιπόν που δεν είμαστε ίδιοι!!!

Τώρα πια, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και αποκαλυπτική.

Εμείς έχουμε σταθερή επιλογή τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Γι αυτό αγωνιζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με μειωμένους κρατικούς πόρους και ελάχιστο προσωπικό, να δώσουμε «ανάσα» σε όσους την έχουν άμεση ανάγκη.

Γι αυτό οργανώσαμε την μεγάλη πορεία μέχρι την Αθήνα, για το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας.

Γι αυτό αυξήσαμε τους παιδικούς σταθμούς και τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται, απαλλάσσοντας τις οικογένειές τους από τα δυσβάστακτα τροφεία, που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (της τελευταίας ήταν μέλος ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος) είχαν φορτώσει σε χιλιάδες οικογένειες.

Γι αυτό απαλλάσσουμε και μειώνουμε σε μεγάλο τμήμα συνδημοτών μας, τα ανταποδοτικά τέλη.

Γι αυτό αγωνιζόμαστε με συνέπεια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.

Γι αυτό διεκδικούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση του Δήμου μας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, για την κάλυψη των υπηρεσιών των κοινωνικών δομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ