Άδ. Γεωργιάδης: Το clawback των διαγωνιστικών κέντρων θα μειωθεί για πρώτη φορά

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», σχολίασε για τους εκτεταμένους ελέγχους που γίνονται στα διαγωνιστικά κέντρα:

«Εμείς κάνουμε εκτεταμένους ελέγχους οριζόντια και κάθετα, παντού. Γιατί ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να βάλω μία τάξη στο σύστημα. Για τα διαγωνιστικά κέντρα έχουμε κάνει το εξής, που θα αποδειχθεί και πολύ αποτελεσματικό. Έχω εφαρμόσει φέτος μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση: το ατομικό clawback με το οποίο κλείνουμε το κεφάλαιο προκλητή ζήτηση στα διαγωνιστικά κέντρα. Σημειώστε ότι και το clawback των διαγωνιστικών πηγαίνει πια πολύ καλύτερα. Θα έχουμε σε ετήσια βάση πάνω από 10 μονάδες πτώση μετά από μια δεκαετία που μόνο ανέβαινε».

 

Για την υπόθεση υπερσυνταγογράφησης στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης:

«Όταν μου έφεραν τον πίνακα με τους πιο παραβατικούς γιατρούς είδαμε το όνομα της κυρίας, η οποία συνταγογραφούσε τα φάρμακα τις μεταμεσονύκτιες ώρες στον σύζυγο και στα παιδιά της, έχοντας βάλει φάρμακα πολλών χιλιάδων ευρώ αντίθετα μεταξύ τους, που κανένα ιατρικό πρωτόκολλο δεν τα δικαιολογούσε για τέτοιες ηλικίες. Μάλιστα της είπα, μα έχετε κόρη που παίρνει τρεις διαφορετικές στατίνες στα 14 της χρόνια; Και μου απαντάει, έχει μια πάρα πολύ σημαντική πάθηση, αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί. Δηλαδή έχει σοβαρή πάθηση και τώρα επειδή σας πήρα τηλέφωνο, θεραπεύτηκε; Κάπου εκεί μου λέει, «να σας εξηγήσω». Της απάντησα, «δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε εμένα, θα εξηγήσεις στις αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ