Τσάμπιονς Λιγκ: Δύσκολο βράδυ για Ρεάλ και Παρί

στις 21:45 τα δυο παιχνιδια

Ιδιαίτερα «χορταστικό» ήταν το ματς του Παρισιού ανάμεσα στη Παρί και την Σίτι. Οι «πολίτες», αφού γλίτωσαν από το άστοχο πέναλτι του Ζλάταν στο 14’, σκόραραν με τον Ντε Μπρόινε στο 38’. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, ενώ με τη συμπλήρωση σχεδόν μίας ώρας παιχνιδιού έκαναν την ανατροπή. Η Σίτι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ισοφάρισε με τον Φερναντίνιο στο 72’. 

«Αν σκεφτούμε ότι χρειαζόμαστε το 0-0 για να προκριθούμε, τότε πιστεύω πως θα χάσουμε. Δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας», τόνισε ο Πελεγκρίνι.
Στα αγωνιστικά, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Κομπανί, όμως είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και έμεινε εκτός, ενώ σταθερή είναι η απουσία του Στέρλινγκ. Έτοιμος ο Σίλβα, μικρό ερωτηματικό υπάρχει για τον Οταμέντι, με τις πιθανότητες όμως να είναι υπέρ του.

Η Παρί δεν έμεινε ικανοποιημένη με το 2-2 του πρώτου αγώνα, καθώς ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα τέρματα. Μοιραίος ήταν ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 0-0, ενώ είχε και δοκάρι στο 2-1. Πλέον, είναι αναγκασμένη να βγάλει διπλό ή να πάρει ισοπαλία με 3-3 και άνω. Η φετινή είναι η τέταρτη σερί προσπάθειά της να φτάσει στα ημιτελικά του θεσμού, με τις Μπάρτσα και Τσέλσι να την αποκλείουν τις προηγούμενες χρονιές. 

«Η άμυνά μας δεν ήταν συμπαγής στο πρώτο ματς και το πληρώσαμε. Η Σίτι έχει το προβάδισμα με τα εκτός έδρας γκολ που πέτυχε και για εμάς τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να σκοράρουμε παραπάνω από αυτούς», ανέφερε ο Μπλαν.

Τιμωρημένος είναι ο Λουίζ, εκτός για τον ίδιο λόγο ο Ματουιντί. Οι Παστόρε και Βεράτι συμπεριλήφθηκαν στους 24 της αποστολής, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να αγωνιστούν.

Πιθανές ενδεκάδες: 


Μαν. Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί – Φερναντίνιο, Τουρέ – Νάβας, Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Αγουέρο

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ – Οριέ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ – Σταμπουλί, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό – Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι 


Το απόλυτο σοκ υπέστη στο πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Βόλφσμπουργκ. Προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που θα βελτίωνε την θέση της εν όψει του επαναληπτικού. Μόλις δύο ομάδες έχουν καταφέρει να προκριθεί από νοκ-άουτ φάση έχοντας χάσει με 2-0 το πρώτο παιχνίδι και απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσει στην πρόκριση η "Βασίλισσα" είναι να κάνει αυτό που έχει κάνει σε όλα τα φετινά της παιχνίδια στη διοργάνωση. Να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

"Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Χρειάζεται υπομονή. Δεν θα κερδίσουμε το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο", δήλωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Στα αγωνιστικά νέα, ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και επιστρέφουν ο Βαράν και ο Μπενζεμά, ενώ δεν αναφέρονται απουσίες για το σημερινό παιχνίδι.

Από την πλευρά της η Βόλφσμπουργκ φοβερή και τρομερή στο ξεκίνημα του πρώτου αγώνα, έβαλε στα σχοινιά την Ρεάλ, πήρε αέρα δύο τερμάτων με τα γκολ των Ροντρίγκεζ και Άρνολντ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά σίγουρα εκτός θα είναι ο αμυντικός Γιούνγκ, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το εάν τελικά θα αγωνιστεί ο βασικός μέσος Καλιγκιούρι.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ: (4-3-3): Νάβας - Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο - Κρος, Κασεμίρο, Μόντριτς - Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Βόλφσμπουργκ: (4-2-3-1): Μπενάλιο - Βϊερίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκεζ - Γκουιλαβογκουί, Γκουστάβο - Ενρίκε, Άρνολντ, Ντράξλερ - Σούρλε

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ